“House of Cards”-producer kalder Netflix “overvurderet”

DB - ASBLACKBRUNETTI (720x321)

Produceren Dana Brunetti kalder Netflix ”overvurderet”. Og nu er Brunetti ikke hvem som helst, han er nemlig producer af Netflix største succes ”House of Cards”. ”Men jeg skal nu nok være forsigtig med hvad jeg siger, for det er jo folk jeg samarbejder med,” udtaler Brunetti til CNBC.

Som årsag til det hårde vurdering angiver Brunetti, som også har produceret ”​​The Social Network” og ”Fifty Shades of Grey”, den intensiverede konkurrence blandt streamingtjenester. Netflix har fået konkurrence fra rivaler som Amazon Prime og Hulu.

Brunetti, som er kendt for at tale frit fra leveren, har tidligere kritiseret stjernerne i ”Fifty Shades of Grey” for at forlange lønforhøjelser. Men med kommentaren til CNBC, har han nået et helt nyt niveau af oprigtighed. Trods alt har Brunettis ”House of Cards” været ​​Netflix’ største hit.

Ingen tvivl om der er kommet ondt blod mellem Netflix og Brunettis arbejdsgiver, Relativity Media, hvor Brunetti fungerer som præsident.

Relativity var fornylig involveret i en juridisk tvist med Netflix, om vilkårene i streaming-tjenestes aftale om distribution af Relativitys film. Og Relativitys CEO, Ryan Kavanaugh, har været kritisk overfor Netflix’ juridiske manøvre for at komme ud af kontrakten med Relativity.

I januar slog Kavanaugh hårdt ud efter Netflix, da han sagde Netflix lider af “Yahoo syndromet.” Han beskyldte streaming-tjenesten for at for være “for kæphøj og love mere end både livrem og seler kunne holde til.”

Netlfix har netop modtaget hårde tæsk på børsen, efter at 2. kvartal afslørende en alt for lille abonnements-tilgang.

Netflix’ CEO, Reed Hastings, forklarede at den aftagende vækst i abonnementsantallet ikke skyldtes øget konkurrence, men derimod at eksisterende kunder har opsagt deres abonnement pga. prisstigninger på Netflix-abonnementet.