Hvalsø Bio vil udvide

DB - ABLACKHVALSØ (720x332)

Siden 1997 er Hvalsø Bio drevet af 120 engagerede ildsjæle. Biografen er moderniseret og har succes med 22.000 kunder årligt.

Men biografen mangler plads i foyer, billetsalg og café, hvor der i det daglige er trangt og få siddepladser, og til arrangementer må næsten alle 115 stå op.

Kulturelle arrangementer, hvor filmen kombineres med indledende foredrag, debat og servering er efterspurgte, og disse vil biografen øge, men mangler plads.

En planlagt udbygning på ca. 100 m2 kan højne biografoplevelsen generelt og øge kulturudbuddet og bidrage til sammenhængskraften og bæredygtigheden i lokalsamfundet.

Den nuværende foyer og café, der er 92 m2 skal udvides med 73 m2 til ét stort rum gennem tilbygning. Der indrettes et åbent, kundevenligt billetsalg og 2 ekstra toiletter samt depotrum.

”Projektets budget er 2 mio. kroner. Vi har ved egen opsparing, støtte fra kommunen, Hvalsø Borgerforening, Det Danske Filminstitut og SparNord Fonden en kapital på 1,25 mio. kroner og mangler nu 750.000 kroner”, fortæller Peter Langager i en pressemeddelelse og opfordrer lokale borgere til at støtte projektet.

Hvalsø Bio har årligt 550 forestillinger og viser 170 filmtitler.