IMAX – nu også i CinemaxX, Aarhus

DB - ABLACKIMAX (720x330)

Cinemaxx afslører nu, at Aarhus bliver den heldige by, der som nummer tre i Norden, får en IMAX-biograf. Biografen åbner med et brag af en verdenspremiere på ”Rogue One: A Star Wars Story” den 14. december.

Der er godt nyt til alle filmfans. I december åbner Cinemaxx i Aarhus det, som mange kalder verdens største filmoplevelse: En IMAX-biograf. Med Jyllands største lærred på over 200 kvadratmeter, særlige projektorer og specialdesignet lyd kommer biografgængerne til at føle, at de er en del af filmen, når James Bond jagter forbrydere, eller Jack Sparrow hejser piratflaget og drager til søs.

Men allerførst bliver publikum sendt på en tur til en fjern, fjern galakse for at kæmpe mod Darth Vader i håb om at fremskaffe tegningerne til Dødsstjernen. IMAX-biografen åbner den 14. december med verdenspremiere på Star Wars-filmen ”Rogue One: A Star Wars Story” med Mads Mikkelsen på rollelisten.

Cinemaxx forventer, at filmentusiaster fra hele Jylland vil strømme til den nye biografsal med plads til 417 gæster.

”Vi har længe haft drømmen om at åbne en IMAX-biograf i Aarhus. Vi ved, at der er mange danske IMAX-fans derude, som ønsker at få den ultimative filmoplevelse til Jylland. Så vi er rigtig stolte af at kunne tilbyde vores gæster det fantastiske IMAX-eventyr,” siger Kim Brochdorf, administrerende direktør i Cinemaxx Danmark.

Med 11 sale er Cinemaxx Aarhus landets andenstørste biografkompleks og seks ud af ti af alle solgte biografbilletter i Aarhus er Cinemaxx-billetter. Den nye IMAX-sal erstatter Cinemaxx’ sal 1, og IMAX-biografen i Bruuns Galleri i Aarhus bliver den kun tredje i Norden.

Danskerne elsker canadiske IMAX

IMAX er et filmformat udviklet af det canadiske firma af samme navn. De leverer en samlet patenteret løsning, der opfylder en række meget høje kvalitetskriterier, gående fra det særligt høje og buede lærred, de unikke IMAX-projektorer og den specialdesignede IMAX-lyd.

Optages filmen med de særlige IMAX-kameraer, giver det mulighed for at udvide billedet med hele 26 procent i forhold til det almindelige biografformat. Det betyder, at danske filmfans i realiteten er gået glip af 26 procent af den originale film, hvis de har set den i en anden dansk biograf.

For at kunne leve op til ovennævnte kvalitetskrav, må salen i Cinemaxx igennem en stor ombygning, hvor gulvet sænkes og loftet hæves for at få plads til det markant større lærred. Hældningen på salen må også ændres, for derved at sikre det bedste udsyn fra alle pladser. Ombygningen af den tidligere sal 1 i Cinemaxx tager omkring tre måneder og er allerede begyndt.

Cinemaxx åbnede sidste år Nordens første IMAX-biograf i København. Målt på indtjening er IMAX i København den femtestørste IMAX i Europa og den tolvtestørste i verden.

”IMAX-biografen i København er blandt verdens mest succesfulde, hvilket understreger det faktum, at det danske biografpublikum sætter pris på en høj kvalitet i biografoplevelsen. Derfor er det helt naturligt for os, at Aarhus og Jylland nu skal have adgang til oplevelsen,” fortæller Andrew Cripps, President for IMAX EMEA.

Storfilm i 2017

Når ”Rogue One: A Star Wars Story” og IMAX-formatet i december har taget filmfans med til en fjern galakse, vil den nye biograf i løbet af 2017 blandt andet vise “Fast & Furious 8”, ”Pirates of the Caribbean – Dead Men Tell No Tales” og ikke mindst Christopher Nolans krigs-epos ”Dunkirk”.

FAKTA om IMAX:

 • IMAX i Cinemaxx Aarhus bliver den første IMAX i Jylland.
 • IMAX i Cinemaxx Aarhus får Jyllands største lærred.
 • Det nye IMAX-auditorium får 417 luksussæder, et lærred på over 200 kvadratmeter og erstatter den tidligere Sal 1 i Cinemaxx Aarhus, der havde 526 pladser.
 • IMAX oplever i stigende grad, at førende instruktører såsom Christopher Nolan og Clint Eastwood anvender IMAX-kameraer til at optage store dele af deres film med. Eastwoods seneste film Sully (Miraklet på Hudsonfloden) var optaget 98 procent med IMAX kameraer, og billedet fyldte derfor det store IMAX-lærred fuldt ud.
 • På verdensplan findes der 1102 IMAX-biografer fordelt på 69 lande.
 • Prisen på en IMAX-billet vil koste cirka 35-40 kroner mere end en almindelig biografbillet.
 • IMAX i Cinemaxx Aarhus bliver den tredje IMAX i Norden. Der findes i forvejen IMAX i København og Stockholm. I begyndelsen af 2017 åbner der endnu en IMAX-biograf – denne gang i Oslo.
 • Målt på indtjening er IMAX i København den femtestørste i Europa og den tolvtestørste i verden.
 • IMAX-film er opgraderet gennem en særlig DMR® proces (Digital Re-Mastering), der giver knivskarpt billede og helt ren lyd.

Læs mere om IMAX her: https://www.imax.com/about/

FAKTA OM Cinemaxx:

 • Cinemaxx Aarhus har i forvejen Jyllands største biograflærred (men det nye IMAX-lærred bliver endnu større).
 • Cinemaxx Aarhus er Jyllands største biografkompleks med i alt 11 sale, der samlet rummer 2143 pladser.

Premieredatoer i IMAX i Aarhus og København:

Rogue One: A Star Wars Story, premiere 14. december i IMAX 3D

Logan (Wolverine), premiere 2. marts i IMAX

Fast & Furious 8, premiere 13. april i IMAX

Guardians of the Galaxy, premiere 4. maj i IMAX 3D

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, premiere 24. maj i IMAX

The Mummy, premiere 8. juni i IMAX

Transformers: The Last Knight, premiere 21. juni i IMAX 3D

Spiderman: Homecoming, premiere 6. juli i IMAX 3D

Dunkirk, premiere 19. juli i IMAX

Thor 3: Ragnarok, 2. november i IMAX 3D

Justice League, premiere 16. november i IMAX 3D

Star Wars: Episode VIII, premiere 15. december i IMAX 3D