Indiana Jones skal atter svinge pisken

DB - ABLACKINDIANA (720x329)

Steven Spielberg og Harrison Ford vil lave en femte “Indiana Jones”-film. Disney har netop annonceret nyheden og filmen vil få premiere 19. juli 2019.

Studiet beskriver filmen som “den femte episke eventyrfilm i den succesfulde serie,” og tilføjer: “Steven Spielberg, som instruerede alle fire foregående film, vi atter sidde i instruktørstolen og Harrison Ford vil gentage sin glansrolle.”

Produktionen af den nye film om den gæve arkæolog, passer som fod i hose med Disneys strategi om af fokusere på film med store budgetter, som appellerede til et stort publikum.

Den første Indiana Jones-film, “Jagten på den forsvundne skat”, havde premiere i 1981 og den seneste “Indiana Jones og krystalkraniets kongerige” kom i 2008.

Bestyrelsesformanden for Walt Disney Studios, Alan Horn, kalder Jones-karakteren “en af de største helte i filmhistorien og tilføjer: “Det er sjældent vi har en så perfekt kombination af instruktør, producer og skuespiller.”

De fire foregående Jones-film – hvilket også inkluderer “Indiana Jones og templets forbandelse” fra 1984 og “Indiana Jones og det sidste korstog” fra 1989, har sammenlagt indspillet over $2 milliarder i biograferne.