James Cameron er modstander af “The Screening Room”

DB - ABLACKJIM (720x322)

De Oscar-vindende filmskabere James Cameron og Jon Landau har rejst bekymrede stemmer i forbindelse med forslaget om at ”The Screening Room” vil udsende film til hjemmet samtidig med biografpremieren.

”Film skal udelukkende tilbydes biograferne eksklusivt”, udtaler Jon Landau på egne og James Camerons vegne.

“Både Jim og jeg er engageret i biografoplevelsen. For os, ud fra et både kreativt og økonomisk synspunkt, er det vigtigt film udelukkende udbydes i biograferne,” fortsætter Landau. “Vi forstår ikke, hvorfor branchen ønsker at give publikum et incitament til at springe over den bedste måde at opleve kunsten, vi har arbejdet så hårdt for at skabe. For os er biografoplevelsen kildevæld, der driver hele vores forretning, uanset hvilke andre platforme filmene hen ad vejen vises på.

En af de væsentligste bekymringer fra biograferne i forbindelse med ”The Screening Room” er, foruden kannibalisering af deres forretning, risikoen for pirateri. Landau og Cameron er enige.

“Når noget er til rådighed i hjemmet, åbnes op for en sårbarhed overfor piratkopiering og hvad vi har lært er, at mennesker der ser piratkopierede film, ikke bekymrer sig om kvaliteten af ​​det de ser,” sagde Landau.

“Jeg hørte i dag kommentatorer på TV udtale: ”Fantastisk! Lad os lave premiereevents i vores hjem når vi skal se de nye film.” Hvem ved hvor mange mennesker der vil deltage? Som en industri har vi et ansvar for at støtte alle biografer, ikke kun de store biografkæder i de store byer, men alle biograferne – også biograferne i de små byer. Det gør vi ved at skabe kvalitetsindhold og biografejerne har et ansvar for løbende at opgradere deres biografer, så de kan præsentere ’state of the art’ oplevelser,” tilføjede den Oscar-vindende producent. “Jeg ser virkelig distributører og biografejere som partnere i denne branche, og vi er nødt til at arbejde sammen om at fortsætte med at skabe helt specielle biografoplevelser for biografgængerne over hele verden.”