“Jason Bourne” vinder stort i USA, med en åbning på $60 mio.

DB - ABLACKJASON (720x333)

På toppen af den amerikanske top ti finder man efter denne weekend “Jason Bourne”, som åbnede med $60 mio. Det er en af sommerens bedste åbninger og den næststørste åbning nogensinde for Matt Damon. ”Jason Bourne” kunne dog ikke overgå ”The Bourne Ultimatum”,  som åbnede med $69 mio. i 2007.

”Jason Bourne” åbnede også imponerende på de internationale markeder. Filmen indspillede $50 mio. i 56 territorier og markerer den bedste åbning nogensinde for en Bourne-film. Filmens globale indspilning er således oppe på $110,1 mio. efter de første tre dage.

Filmen har kostet $120 mio. at producere og genforener Damon med instruktøren Paul Greengrass, som også instruerede ”The Bourne Supremacy (2004) og ”The Bourne Ultimatum” (2007).

Filmen opnåede en 56%-rating på Rotten Tomatoes og en ”A-”-rating på CinemaScore.

Den grovkornede komedie ”Bad Moms” åbnede solidt, men ikke spektakulært, med $23,4 mio. 80 procent af premierepublikummet var kvinder og 48 procent af publikum var over 34 år. Filmen kostede $20 mio. at producere.

”Bad Moms” er instrueret og skrevet af Jon Lucas og Scott Moore (holdet bag “Tømmemænd i Las Vegas”-manuskriptet). I filmen medvirker Mila Kunis, Kristen Bell og Kathryn Hahn.

”Bad Moms” blev modtaget af en 63%-rating på Rotten Tomatoes og en ”A”-rating på CinemaScore.

Og sidst, men ikke mindst, åbnede thrilleren ”Nerve” med $15 mio. de første fem dage. Weekendens indspilning var $9 mio. Filmen er instrueret af Henry Joost og Ariel Schulman og har Emma Roberts og Dave Franco i hovedrollerne. Filmen har kostet $20 mio. at producere.

Kvinder udgjorde 63 procent af premierepublikummet og 78 af publikum var under 25 år.

”Nerve” blev modtaget af en 56%-rating på Rotten Tomatoes og en ”A-”-rating på CinemaScore.

”Find Dory” er nu for alvor begyndt at rulle ud og hele verden og den globalt indspilning er nu oppe på $830 mio. og stadig på sikker kurs til at blive den største computeranimations-succes nogensinde.

Næste weekend åbner superskurke-filmen ”Suicide Squad ” i USA.

1abdsjks (720x463)