Jørgen Ramskov ny direktør for Producentforeningen

Branche- og arbejdsgiverorganisationen for danske indholdsproducenter, Producentforeningen, skal have ny direktør. Det bliver den 62-årige nuværende administrerede direktør for Radio24Syv, Jørgen Ramskov.

Producentforeningen har i dag 122 medlemmer, der spænder fra film- og tv-producenter til producenter af reklamefilm og computerspil. Foreningens formål er, på tværs af medlemsområderne, at styrke og forbedre de danske uafhængige indholdsproducenters position og vilkår i forbindelse med finansiering og produktion af dansk indhold.

”Med Jørgens Ramskovs indsigter og erfaring fra flere grene af vores medlemsskare – både fra Filminstituttet, tv, radio og som filmproducent – er han en stærk profil til stillingen som ny direktør for Producentforeningen. Vi har naturligvis store forventninger til ham og er glade for at have ham ombord, når arbejdet med blandt andet at sikre rettigheder samt forbedre producenternes generelle produktionsvilkår skal kæmpes videre,” siger formand for Producentforeningens bestyrelse, Fredrik Hillerbrand.

Ifølge Fredrik Hillerbrand har efterspørgslen på danskproduceret indhold aldrig været større. Der er kommet mange nye aktører på markedet – også på kundesiden, som stiller flere og andre krav og forventninger end tidligere.

”Det er en spændende tid for dansk indhold, og vi har brug for at knytte medlemmernes forskellige kompetencer tættere til hinanden. Det er den opgave, som vores nye direktør blandt andet skal løse,” uddyber Fredrik Hillerbrand.

Jørgen Ramskov er klar til at kaste sig over opgaverne.

”Danske producenter står overfor store muligheder og en del udfordringer. Der er sprudlende aktivitet i film- og tv-branchen, og vækstpotentialet for spil er enormt. Min ambition er at samle og forene både producenter og fagligheder, så hele branchen i fremtiden vil stå endnu stærkere – og så glæder mig til at kæmpe medlemmernes sag,” siger Jørgen Ramskov.

Jørgen Ramskov tiltræder sin nye stilling efter, at han har færdiggjort sine opgaver hos Radio24Syv – dog senest 1. november 2019. Jan Neiiendam fortsætter som konstitueret direktør, indtil Jørgen Ramskov tiltræder og fortsætter herefter som vicedirektør/COO. Anne Sophie Gersdorff Schrøder fortsætter ligeledes som administrerende direktør/CEO for Filmret ApS. Filmret ApS er er ansvarlig for producenternes kollektive forvaltningsorganisation PRD, ligesom de på vegne af Producentforeningen varetager producenternes interesser i relation til rettigheder og økonomi i øvrigt.