“John Wick” får overraskende god start i USA

DB - BLACKJOHN WICK (720x334)

”John Wick” placerede sig på 2. pladsen på den amerikanske top ti med en indspilning på $14,2 mio. Forventningerne til filmen pegede mere i retning af en åbning i $8 mio.-klassen, men ”John Wick” overraskede analytikerne.

Filmen er instrueret af Chad Stahelski, med Keanu Reeves i hovedrollen. Reeves spiller en ex-lejemorder, der tvinges ud af fredsfuld pensionisttilværelse, for at jage de gangster som har taget alt fra ham.

”John Wick” fik gode anmeldelser og modtog en imponerende 86%-rating på Rotten Tomatoes.

Ellers var det en ret kedelig weekend, set med danske biograføjne. Denne uges førsteplads er gyseren ”Quija”, som øjensynligt slet ikke kommer op i danske biografer. Og godt det samme: filmen modtog en sølle 10%-rating på Rotten Tomatoes.

Næste fredags premierer i de amerikanske biografer, med dansk interesse, omfatter kun “Nightcrawler”. Resten af de nye premierer i USA er ikke på de danske biografers premierekalendre.

Ingen tvivl om, at det er stilhed før stormen. Christopher Nolans ”Interstellar” har simpelthen skræmt al konkurrence væk. Nolans film får premiere 5. november i USA.

2 TOP 10 (720x439)