”Journal 64” runder 600.000 solgte billetter

Carl Mørch og Assad, i skikkelse af Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares, behøver ikke at have så dystre miner. Christoffer Boes filmatisering af Jussi Adler-Olsens ”Journal 64” er blevet set af næsten 620.000 biografgæster på lidt mere end tre uger.

Inden for de seneste ti år har otte danske film solgt mere end 600.000 billetter – og ’Journal 64’ er en af dem. I betragtning af at filmen kun har været i biografen i knap fire uger, tyder alt på, at den vil nå op på siden af ”Fasandræberne”, der er seriens hidtil mest populære film med over 750.000 solgte billetter. 

Siden 2008 har Det Danske Filminstitut undersøgt publikums vurdering af danske biograffilm. ”Journal 64” er ifølge publikumsvurderingerne den bedste af de fire film i serien. Det skal ses i lyset af, at de tre foregående film også havde særdeles gode vurderinger. 

Filmens handling:
Nogle håndværkere gør en uhyggelig opdagelse i en ældre københavnsk lejlighed: Bag en falsk mur i lejligheden finder de tre mumificerede lig siddende omkring et spisebord med en ledig plads klar. Kriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad i Afdeling Q bliver sat til at finde ud af, hvem mumierne er, og hvem den fjerde plads er tiltænkt. Carl og Assad sætter jagten ind på lejlighedens beboer og finder spor tilbage til den berygtede kvindeanstalt på Sprogø, hvor misrøgt og lægelige forsøg med tvangssterilisering var en fast del af hverdagen for de anbragte, såkaldt utugtige piger. Rædslerne på Sprogø er et overstået kapitel i Danmarkshistorien, men der dukker personer op, som siger, at eksperimenterne er fortsat helt op i vores tid. Carl og Assad indleder et kapløb mod tiden for at forhindre nye mord og overgreb.
 

“Journal 64” vises fortsat i biografer over hele landet.