“Joy, for pokker…”

Kim Foss fra Grand Teatret i København har et debatindlæg i dagbladet Politiken (21/8) om den uholdbare situation for de danske biografer (Privatfoto)

“Jo længere, biograferne får lov til at sejle i egen sø (bundet til masten af påbud og restriktioner), des mindre sandsynligt er det, at der vil være tilstrækkeligt med afsætningskanaler for danske (og udenlandsk) film på den anden side af coronakrisen. Det har mange forsøgt at bibringe ministeren, men hun kigger helst den anden vej.”

Direktør for Grand Teatret og Camera Film i København, Kim Foss, har skrevet et debatindlæg, som dagbladet Politiken har offentliggjort 21. august.

Her giver Foss udtryk for den frustration, som en lang række danske biografer deler omkring den nuværende situation, og som også Danske Biografer som brancheforening har givet udtryk for.

Nemlig at i en tid, hvor biograferne – som alle andre dele af det danske samfund – er pålagt restriktioner og påbud og dermed indskrænkninger i forretningsgrundlaget, så må det være rimeligt, at der også følger kompensation med.

“.. men efter fire måneder med såkaldte sektormøder i selskab med blandt andre spillestederne er biograferne nu lempet ud af det gode selskab og blevet anbefalet at tale med Erhvervsministeriet,” siger Kim Foss.

Han henviser til, at Danske Biografer i juli måned blev fortalt, at man ikke af Kulturministeriet anses som en del af deres ressort.

“Joy (Mogensen, red.) glemte bare at fortælle, hvad hun så udmærket må have vidst i forvejen: Erhvervsministeriet må i henhold til gældende EU-regler slet ikke befatte sig med sådan noget som kompensation for tabte indtægter. Punktum.”

Indlægget kan læses i den trykte udgave af dagbladet Politiken.