Joy Mogensen: Nej til inhabilitet i DFI

Det danske Filminstitut (DFI) har til huse i Filmhuset i det centrale København (Pressefoto: Jørgen True/DFI)

Efter længere tids forvirring omkring bestyrelsen for Det Danske Filminstitut (DFI) har Kulturminister Joy Mogensen nu udredt sagerne: Der skal ikke være tvivl om DFI-bestyrelsens habilitet.

Derfor har ministeren bedt to bestyrelsesmedlemmer, Poul Nesgaard og Eva Novrup Redvall, om at fratræde deres bestyrelsesposter i henholdsvis “Fonden De Københavnske Film Festivaler” (Nesgaard) og foreningen “Danske Filmkritikere” (Redvall).

Det skriver kulturmediet Kulturmonitor.

Sagen er opstået på baggrund af blandt andet filmmagasinet Ekkos afdækning af mulig “kasket-forvirring” i bestyrelsen tidligere på året.

Det affødte blandt andet et såkaldt §20-spørgsmål i Folketinget til ministeren fra Morten Messerschmidt, og det fik ministeren til at kræve en individuel redegørelse fra hvert enkelt bestyrelsesmedlem, hvori de skulle udrede deres habilitet.

De to medlemmer har i forbindelse med deres redegørelser oplyst, at de er indforståede med at trække sig fra bestyrelsesposterne i de pågældende organisationer, forklarer Joy Mogensen til Kulturmonitor.

Der skal udpeges ny bestyrelse for Det Danske Filminstitut i foråret 2021. Bestyrelsen sidder i en fireårig periode.