Jubilæum fejres med pandekager og billige billetter

Klovborg Kino har eksisteret i 25 år – det fejres med pandekager hele søndagen (Foto: Klovborg Kino)

Fortællingen om biografen i Klovborg er ret beset historien om humlebien, der flyver. Og Klovborg Kino flyver godt og har søndag (30. januar) 25 års jubilæum.

Tineke og Steen A. Rasmussen grundlagde nemlig biografen i den tidligere stationsby i 1997, og Steen betegner det som en barndomsdrøm:

”Jeg har altid været ”bidt” af biografer, og ret beset mere af det tekniske med de store maskiner end af selve filmene. Så i 1997 lavede vi den her biograf, og meget hurtigt fik vi 3 sale, hvad der har givet os en stor fleksibilitet,” siger Steen A. Rasmussen.

Klovborg ligger på den jyske ”prærie” og er en by med 500-600 indbyggere. Den er placeret i Ikast-Brande kommune og ligger midt mellem Horsens og Brande.

”Så når vi har 400 pladser i biografen, kan vi jo næsten rumme hele byen. Men vores gæster kommer fra oplandet og kører gerne hertil,” siger Steen A. Rasmussen.

Klovborg Kino er medlem af FSB (Foreningen af Store Provinsbiografer) og baserer sig på kommerciel biografdrift – det eneste rigtige ifølge ejeren. Steen A. Rasmussen har i øvrigt siddet i bestyrelsen for FSB i sammenlagt godt 10 år.

”I begyndelsen var der nogle, der gerne ville arbejde frivilligt i Klovborg Kino, men du kan ikke bede dem komme på lørdag klokken 14.00, derfor er du nødt til at have ansatte. Det er jo en forretning – og vi har 6 ansatte,” siger Steen A. Rasmussen.

Søndagens slagtilbud i Klovborg og omegn

Han og Tineke har for længst besluttet, hvordan jubilæet skal fejres – så i et stykke tid har man reklameret med, at søndag kan gæsterne gå i biografen for 50 kroner pr. billet.

”Og så får de også en pandekage. Det lavede vi også ved 20 års jubilæet,” siger Steen A. Rasmussen.

Han lægger ikke skjul på, at de sidste dage med corona-restriktioner gør det en smule besværligt at holde jubilæet, fordi gæsterne skal holde afstand osv. – men han glæder sig over, at foreløbig er der solgt mellem 600 og 700 billetter i forsalg til søndag.

”Så hænger det sammen, og det bliver også festligt. Det eneste problem er, at op til søndag kan vi sjovt nok se, at der ikke er så stor interesse for at gå i biografen til normal pris,” griner Steen A. Rasmussen.