Julens danske film for hele familien

Iqbal_Stage4_v1AW.indd

Iqbal_Stage4_v1AW.indd

En ny spændende dansk familiefilm er på vej mod de danske biografer. Filmen er baseret på Manu Sareens børnebogssucces om Iqbal, og bærer titlen ”Iqbal & den hemmelige opskrift”.

Forventningerne er selvsagt høje, specielt i betragtning af filmen er den af de bedst testene familiefilm i den tid der er blevet testet film.

”Iqbal & den hemmelige opskrift” er baseret på den populære børnebog om Iqbal, en 13-årig dreng, som med sin sprudlende personlighed kastes ud i alle mulige eventyr sammen med sine søskende og venner, store familie og farverige bekendtskaber. Filmen er baseret på den første bog i serien, som er skrevet af forfatter og tidligere minister Manu Sareen. Serien består i øjeblikket af syv populære børnebøger, der tilsammen har solgt over 70.000 eksemplarer og hører til de danske bibliotekers mest udlånte. Bøgerne bliver desuden oplæst i 1-3 klasse i skolerne og er frilæsningsbøger for 3-7 klasse. Miso Film har sikret sig rettighederne til alle bind af serien. Præcis som i bøgerne er filmen både sjov, skør, varm og fantasifuld.

Handlingen:
Den 13-årige Iqbal er en charmerende, fantasifuld og sjov dreng, hvilket ifølge hans far slet ikke er nok, hvis man skal blive til noget i verden. Men da Iqbal sammen med sin jævnaldrende veninde, Sille, og lillebroren, Tariq (11 år) ved et uheld kommer til at sprænge deres skole i luften, er hans far dog det mindste problem.

De to forbrydere, Æselmand og Svinet, vil nemlig have fat i opskriften på det tilfældigt hjemmebryggede sprængstof og sprænge Tivoli i luften. Tariq kan ikke præcist huske opskriften, så forbryderne kidnapper den nuttede lillebror Dindua (6 år). Jagten går nu ind for at befri Dindua og redde Tivoli – og det kræver samarbejde, mod og ikke mindst en masse fantasifulde idéer, som Iqbal er ekspert i at levere.

Filmen præsenterer et helt nyt børnecast: I rollen som Iqbal debuterer Hircano Soares og hans veninde, Sille, spilles af Liv Leman Brandorf. Iqbals bror, Tariq, spilles af Arien Takiar.
Voksencastet består af superskurkene: Rasmus Bjerg (Æselmand) og Andreas Bo (Svinet), mens Iqbals familie og naboer spilles af: Runi Lewerissa (far), Sara Massoudi (mor), Moowgliie Duissara (lillebror Dindua), Dar Salim (onkel Rafig), Tine Rangan Thiesgaard (tante Fatwa), Sarah Hermansen (storesøster Fatima), Zlatko Buric (Baba Ganush), Patricia Schumann Wulff (Silles mor), Torben Zeller (viceværten), Ditte Hansen (skolepsykologen) og Martin Brygmann (læreren).

Manuskriptet, der er baseret på den første bog i serien, ’Iqbal Farooq og den sorte pjerrot’, er skrevet af Renée Toft Simonsen, og det er hendes debut som manuskriptforfatter på en spillefilm. Hendes eget forfatterskab rummer en lang række bøger, bl.a. børnebøgerne om Karla, hvoraf flere er filmatiserede.

“Iqbal & den hemmelige opskrift” er instrueret af Tilde Harkamp, der tidligere har været instruktør af succesrige tv-serier, som bl.a. ”Tvillingerne og Julemanden” (2013), ”Ludvig og Julemanden” (2011) og ”Lærkevej” (2010). ”Iqbal & den hemmelige opskrift” er Tilde Harkamps spillefilmsdebut.

Filmen er produceret af Miso Film v. producerne Elisabeth Victoria Poulsen, Christian Potalivo og Mikael Olsen, co-producer Ellen Riis fra Basmati Film, filmfotograf Jesper Tøffner, filmen er klippet af My Thordal og titelsangen ”Svæver over byen” komponeret af Wafande. ”Iqbal & den hemmelige opskrift”, der har et budget på 17,5 mio. kr., er støttet af Det Danske Filminstitut v. Markedsordningen, produceret i samarbejde med TV2 og Den Vestdanske Filmpulje og distribueres af Nordisk Film Distribution.

”Iqbal & den hemmelige opskrift” får biografpremiere torsdag 17. december 2015.

Check også web: facebook.com/IqbalFarooqfilm

Traileren kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=id70KLQRzHs