Jurassic World: Hvad vi ved indtil videre

DB - fra fe JURASSIC WORLD (720x338)

24 år er gået siden Michael Crichton udgav sin bestseller, ”Jurassic Park”. Steven Spielbergs filmatisering fra 1993 har for nylig kunne fejre sit 20 års jubilæum. Men sidste gang man i Danmark kunne se en ”Jurassic Park”-film i biograferne, var helt tilbage i 2001.

Alt det vil ændre sig til næste år, når Universal puster nyt liv i de mægtige dinosaurer i ”Jurassic”-franchisen. Forvent dog en masse ændringer. Meget få af de originale skuespillere fra den oprindelige film vender tilbage, så vidt vides. Brikkerne er dog begyndt at falde på plads for franchisens fjerde film, med titlen ”Jurassic World”.

Premieredatoen

Helt tilbage i 2009, var der forlydender om en fjerde ”Jurassic”-film. Steven Spielberg havde efterfølgeren på sin kalender. Instruktøren af ”Jurassic Park III”, Joe Johnston, havde en historie klar. Efterfølgeren kom endelig på sporet – for alvor – i januar 2013, hvor studiet meddelte at det grønne lys for produktionen var givet, men at Johnston ikke ville komme til at instruere. Der var udsigt til en premieredato i 2014, men Universal har nu officielt fastlagt premieredatoen til 12. juni 2015.

Instruktøren

Spielberg har aldrig planlagt at skulle instruere denne film. Johnston gav fortabt, hvorefter Universal begyndte at fiske efter værdige afløsere. De fangede Colin Trevorrow, et relativt nyt navn, som tidligere har instrueret ”Safety Not Guaranteed”, som dog aldrig blev udsendt i de danske biografer. Så ingen tvivl om, at den nye ”Jurassic World” har brug for starpower.

Skuespillerne

Chris Pratt. Jurassic Park havde Sam Neill (der vendte tilbage i tredje del). ”The Lost World” havde Jeff Goldblum. Trevorrow havde brug for en robust skuespiller til ”Jurassic World”. Hans valg er faldet på den travleste mand i show business i øjeblikket, Chris Pratt. Den karismatiske unge skuespiller har medvirket i ”Zero Dark Thirty” og ”The Delivery Man”. Men publikum kender ham også som Emmet i ”LEGO filmen”, til hvilken karakter han lægger stemme til. Derudover kan vi glæde os til at se ham i Marvels ”Guardians of the Galaxy”. Pratts karrierer er i sandhed hvidglødende.

Bryce Dallas-Howard.  ”Jurassic Park”-franchisen har aldrig været en babe-fest. Laura Dern, Julianne Moore og Tea Leoni har sørget for unge kvinder i biografen havde nogen at se op til. I deres fodspor kommer sandsynligvis Bryce Dallas-Howard til at træde. Intet er er dog blevet bekræftet endnu, men det vides, at hun blev tilbudt en rolle helt tilbage i september, og hendes berømte far, Ron, lod katten ud af sækken tidligere på året, med en tweet som forbinder Pratt og Howard som stjerner i ”Jurassic World”.

Historien

Historien er fortsat det største mysterium, som er forbundet med ”Jurassic World”. Men ingen tvivl om historien er yderst vigtig, hvis denne franchise skal fortjene at blive genoplivet. Historien vil blive kogt sammen af Trevorrow og Derek Connolly. Det menes, at de vil tage elementer fra et manuskript som ​​Rick Jaffa og Amanda Silver tidligere har skrevet på. Parret genstartede ”Abernes Planet”-franchisen. Men der har været så mange rygter om mulige historier til den nye ”Jurassic”, at det er vanskeligt at fæstne lid til. Skal vi mon tilbage til den oprindelige ø Isla Nublar? Trevorrow har dog afsløret, at historien vil finde sted “22 år efter de forfærdelige begivenheder i ”Jurassic Park”. Han afviste dog med bestemthed, at der er tale om en reboot.

Locations

Vel vidende, at filmen skal være klar til premiere i juni 2015, vil Trevorrow være tvunget til at begynde optagelserne på ”Jurassic World” i marts eller april. Der går rygter om, at Hawaii er en mulighed, hvilket er i fodsporet på de tre foregående ”Jurassic”-film.