”Jurassic World” slår alle rekorder – Global åbning på $511,8 mio.

DB - BLACKJURASSIC II (720x324)

OPDATERET! Ved en fintælling af indspilningsresulatet i USA, har det vist sig at “Jurassic World” kom op på $209,0 mio. Filmen er således også den største åbning i USA nogensinde.

”Jurassic World” overgik selv de vildeste forventninger den forløbne weekend, med en åbning på fantastiske 511,8 mio. globalt. Den største globale åbning nogensinde i filmhistorien.

I USA indspillede filmen $204,6 mio.. Det er den andenstørste åbning nogensinde i de amerikanske biografer.

Den $150 mio. dyre tentpole modtog en “A”-rating fra CinemaScore og en 70%-rating fra Rotten Tomatoes. Filmen viste at dinosaurer er lige så potente som superhelte: “Jurassic World” slog de $191,3 mio. “Avengers: Age of Ultron” åbnede med, og var tilmed lige ved også at slå den største åbning nogensinde: “Avengers”, som indspillede $207,4 mio. de første tre dage.

I midten af ugen forventede analytikere en åbning på imponerende $125 mio. De forventninger blev gjort til skamme, takket være ældre biografgængere, som øjensynligt blev forført af nostalgi.

Intet amerikansk studie turde åbne en film bredt overfor ”Jurassic World”, men i ganske få biografer åbnede ”Me and Earl and the Dyring Girl” med $235.000., som modtog en rating fra Rotten Tomatoes på hhv. 82%.

Næste weekend åbner Pixars ”Inderst inde”, ”Eden”, samt komedierne ”Dope” og ”Infinitely Poar Bear”.

1finalUnavngivet (720x440)