Kampen om Premium VOD, mellem de amerikanske studier og biograferne, når nye højder

Kampen om Premium VOD, mellem biografejere og de amerikanske studier, er nu blevet grim.
NATO (Den amerikanske sammenslutning af biografejere) har netop afvist opfordringen fra Time Warner’s bestyrelsesformand Jeff Bewkes og CBS-præsidenten Les Moonves om at biograferne skal køle af, i stedet for at være vrede over et tiltag fra flere amerikanske studier om at gøre film tilgængelige i hjemmene kun 60 dage efter biografpremieren.
I en tale på en industri konference, appellerede Bewkes til ro. “Der er for meget postyr om Premium VOD,” sagde han, men understregede samtidig fælles interesser som deles af studier og biografejere. “Ingen ønsker at bringe biograferne i fare.” Moonves, som også talte på konferencen, udtalte: “Jeg ved biografejerne er bange”, men “de er nødt til at udvise fleksibilitet for at forhindre en krise.”

John Fithian, Præsident og CEO for NATO (Den amerikanske sammenslutning af biografejere), vil ikke høre af det. “Tilgiv os, hvis vi afviser gode råd fra den del af filmindustrien som muliggjorde udhuling af værdien på home entertainment markedet,” udtalte han med henvisning til spredningen af billige DVD’ere til salg og udlejning. Fithian fremhævede, at tilbyde film for $30 i hjemmet kun ville opmuntre til piratkopiering.

“Studiebosserne burde bruge mere tid på at tale med deres partnere om modeller, der kan fungere, i stedet for at bede os om at køle ned,” udtaler Fithian.
RepræsentanterforBewkesogMoonves har afvist atkommentere.