“Kandis for livet” i massiv medvind

Forsanger og hovedmand i bandet “Kandis” er Johnny Hansen. En ny dokumentar, der får premiere torsdag d. 23. september, afspejler både hans og bandets mange fans’ liv og gensidige tilhørsforhold (Pressefoto: Camera Film)

“Når dokumentarfilm er allerbedst, åbner de døre ind til verdener og miljøer, du ikke kender. Og måske ikke engang anede eksisterede. Sådan en film er »Kandis for livet«.”

Sådan åbner filmanmelder Thomas Brunstrøm i Berlingske sin anmeldelse af filmen “Kandis for livet”, som får premiere torsdag d. 23. september. Anmelderen leverer 5 stjerner (af 6) i en anmeldelse, der blandt andet indeholder beskrivelsen:

“(Filmen) møder sine karakterer med en enorm empati og respekt, og det er ægte rørende at være med til.”

Og Berlingske er bestemt ikke alene om at uddele mange roser til dokumentarfilmen, der er instrueret af Jesper Dalgaard og distribueres af Camera Film.

I Ekstra Bladets anmeldelse er Henrik Queitsch også ude med superlativerne, og det sker under den sigende overskrift “Kandis-Johnny er Gud!”:

“‘Kandis for livet’ lanceres som en underholdende og livsbekræftende film. Jeg synes egentlig, at det er en ret trist film. Men også en stærk og sært fascinerende fortælling, der formår at hylde musikkens nærmest spirituelle styrke. Hvad enten det så er avantgardejazz eller dansktop. Hvis det virker, så virker det. Det er vel det vigtigste.”

Ekstra Bladet uddeler ligeledes 5 af 6 stjerner, og bortset fra, at der hos Politiken uddeles hjerter og ikke stjerner, er dommen her den samme.

Kim Skotte vurderer filmen meget positivt under overskriften: “Kandis-Johnny er deres Elvis, deres Jesus, deres eneste ven”, og kigger blandt andet på, at filmen foregår langt fra det København, hvor anmeldelsen skrives:

“Johnny Hansen og Kandis er filmens omdrejningspunkt, men i virkeligheden er ’Kandis for livet’ en slags danmarksfilm. Et kollektivportræt af et Udkantsdanmark, hvor de ellers tavse stemmer fra periferien kommer til orde. Mennesker, som livet har ramt hårdt, eller som har svært ved at udtrykke sig og i hvert fald ikke har nogen hotline til mediernes kultur- og debatsider. De har fundet en slags stemme og sjælesørger i Kandis-Johnny.”

Også Filmmagasinet Ekko giver 5 af 6 stjerner, og anmelder Lars Movin er inde på, at filmen er en øjenåbner for én, der – som han og givetvis en række af de andre filmkritikere – har sin tilværelse langt fra “Dansktop-segmentet”.

“For de medvirkende er Kandis livet. For alle os andre tegner filmen et hudløst og indsigtsfuldt billede af det liv, hvor man før eller siden med garanti vil få brug for et kram. Og hvorfor så ikke få det af Johnny Hansen?”

Du kan se en trailer for “Kandis for livet” her.

Filmen får premiere i de danske biografer over hele landet.

Her kan du hele tiden se, hvornår filmene får premiere i de danske biografer.