Kender du BØRNEBIFFEN?

DB - ABLACKBØRNEBIF (720x349)

Børnebiffen er Det Danske Filminstituts tilbud til de yngste børn. Her vises samlinger af korte kvalitetsfilm for de 3-6-årige. Børnebiffen præsenterer både nye film og klassikere. Der er pt. 21 DCP pakker – hver pakke indeholder et program fra 3 år og et program fra 5 år. De sidste par år har mere end 50.000 førskolebørn haft glæde af Børnebiffen i hele landet. Se hvor der vises Børnebiffen i Danmark HER

Børns hverdag er præget af levende billeder på mange forskellige medieplatforme lige fra de er ganske små. Det er både en udfordring og en mulighed. En udfordring fordi vi ikke har hånd i hanke med, hvad børnene ser. En mulighed fordi de bliver gode til at ’læse’ film meget tidligt, og derfor efterspørger gode historier fortalt i de rette omgivelser.

Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber (DaBUF) ønsker at bidrage til nye generationer af filmelskende biografgængere og ikke mindst give dem gode oplevelser sammen med jævnaldrene. Forskning viser, at hvis børnene lærer biografen at kende i en tidlig alder, er der en større chance for, at de bliver jævnlige biografgængere som voksne.

DaBUF har siden 2007 administreret Børnebiffen i hele landet som giver kommuner, biografer, biblioteker og filmklubber i hele landet mulighed for at vise kvalitetsfilm for førskolebørn, deres pædagoger og/eller forældre.

ALLE kan være med!

Det Danske Filminstitut stiller filmene GRATIS til rådighed for alle interesseret. Bemærk at Børnebiffen kun må benyttes i forbindelse med ikke kommercielle tilbud/visninger.

Kom godt i gang som biograf:

Hvis du har mulighed for det, så lav en aftale med din kommune om at dække salslejen

Lav et program og book filmene på: www.dfi.dk/Boern_og_unge/Boernebiffen/Boernebiffen-i-hele-landet.aspx

Inviter kommunens daginstitutioner og/eller børnefamilier

Interesseret? Vil du vide mere eller er du I tvivl? Ring til DaBUF på tlf. 3321 4176 eller send en mail til boernebiffen@dabuf.dk

DaBUF er en forening, drevet af frivillige, der arbejder med formidling og produktion af billedmedier for børn og unge. Foreningens medlemmer er børne- og ungdomsfilmklubber samt institutioner og foreninger, som tilsammen udgør en medlemsskare på ca. 55.000 børn og unge i hele Danmark.

FILM SKAL SES I FÆLLESSKAB!