Big Bio i Nordhavn åbnet

Den nybyggede og state-of-the-art Big Bio Nordhavn åbnede d. 18. december og understreger dermed det nye byområdes ønske om også at være et kulturelt samlingssted.

Big Bio Nordhavn er en moderne superbiograf på 2,300 m2 fordelt på et elegant og hyggeligt indgangsparti med café og fem sale. I nærområdet findes desuden flere restauranter, der tilbyder måltider, uanset, hvad man lige måtte have lyst eller tid til, så der kommer til at findes både film og føde for enhver smag i området.

Der er desuden indrettet møderum, så også det lokale erhvervsliv og andre kan udvide filmoplevelsen eller forbinde den med mødeaktivitet.

Biografen kommer til at spille film for et meget bredt publikum fra børnefamilier til pensionister og det raffinerede voksne publikum der er til mere kunstneriske film, der kendes fra Københavns øvrige up-market biografer. Big Bio Nordhavn har store elektriske recliner liggestole med ekstra plads og både kop- og popcornholdere, samt det store Dolby Atmos lydsystem i alle sale. Den største sal har 200 pladser, den næststørste 180 og samlet 618 sæder i de fem sale.

Biografen, der ligger mellem siloerne på Hamborg Plads, er blandt andet bygget i langtidsholdbare materialer, der er non-kemiske, og som derfor kan skilles ad og genbruges, hvis bygningen en dag skal bruges til andre formål.

Således er biografbygningen allerede indstillet til en guldmedalje af nonprofitorganisationen Green Building Council Denmark for at leve op til dansk byggeris højeste og mest tidssvarende bæredygtighedscertificeringer.

Ejerne, Henrik og Louise Obel, driver foruden Big Bio Herlev også biograf i Holstebro, der også planlægges at opdateres til Big Bio standard inden for kort tid på en ny adresse.

Nybygningen af biografer både i København og provinsen understreger, at selv i en tid, hvor man kan streame film og serier hjemme, er der stadig et meget stort oplevelsesmarked for de nyeste film, der kan deles med andre i sale, der byder på de optimale visningsforhold for de største og bedste film.

Se mere på Big Bio Nordhavns hjemmeside