”Kollektivet” kom flyvende fra start i biograferne

DB - ABLACKKOLLEKTIV (720x328)

Med  61.047 solgte billetter inkl. snigpremierebilletter i premiereweekenden stryger ”Kollektivet” ind som suveræn nr. 1 på biograflisten og tegner sig samtidig for Thomas Vinterbergs næstbedste premiereweekend til dato.

Hverken snevejr, X Factor, EM-håndbold eller DR1s Bedrag kunne forhindre ”Kollektivet” i at komme fantastisk flot fra start i weekenden. Publikum har siden i torsdags valfartet til filmen i stor stil, og inkl. snigpremierebilletter har filmen efter blot fire dage i biografen allerede  solgt 61.047 billetter (54.687 billetter for selve åbningsweekenden torsdag-søndag uden snigpremierebilletter.) Det bringer filmen ind på en suveræn førsteplads på biograflisten, og derudover står den også for den bedste åbningsweekend for en dansk film siden Klovn Forever i september. Endelig er ”Kollektivets” åbningsweekend også Thomas Vinterbergs næstbedste premiereweekend overhovedet kun overgået af Jagten i 2013.

Thomas Vinterberg er rigtig glad og udtaler:
– Jeg mener ikke, at man i for høj grad skal måle film på seertal, priser, i forhold til andre film, eller måle film i det hele taget. Men jeg er selvfølgelig virkelig glad, og der er også en stor tilfredsstillelse i at kommunikere bredt og i at publikum har taget så flot i mod ”Kollektivet”.

Hos Nordisk Film Distribution er der ligeledes glæde over weekendens resultat. Direktør Frederik Honore udtaler:
– Det her er en rigtig flot start for filmen. Og præstationen bliver så meget desto flottere når man tænker på snevejret og den store konkurrence fra seermagneter som X factor, Bedrag og EM-kampen mellem Danmark og Rusland. Når vi samtidig fornemmer, at filmen får et rigtig godt word-of-mouth af publikum og bevæger rigtigt mange mennesker, så er der i den grad grund til at være fortrøstningsfuld og tro på, at filmen kan få et langt og godt liv i biograferne.