Kom fortsat trygt i biografen

De ny retningslinjer ændrer ikke meget for biograferne – når du sidder i sædet, skal du ikke bære mundbind!

Statsminister Mette Frederiksen (S) var flankeret af finansminister Nicolai Wammen, Sundhedsminister Magnus Heunicke og en række af de øverste embedsmænd fra politi, rets- og sundhedsvæsen fredag aften i Statsministeriet.

Det skyldtes, at regeringen offentliggjorde en række stramninger og forandringer på feltet af retningslinjer i forhold til Corona-virus. De fleste har virkning fra 26. oktober (se illustrationen) og en enkelt får virkning fra 29. oktober.

Den sidstnævnte får mest betydning for biograferne, idet den medfører, at man skal iføre sig mundbind, når man som gæst går ind i biografen. Men det betyder alene, at gæster skal være iklædt dette corona-værn, indtil de sætter sig i biografsædet – så må de gerne tage det af.

Og de øvrige restriktioner, der har været gældende for biograferne i længere tid, fortsætter uændret.

Det strammede forsamlingsforbud, der betyder, at man maksimalt må samles 10 personer (i stedet for 50 indtil nu) får således ingen effekt i biograferne.

Her er man nemlig omfattet af retningslinjerne for det sektorpartnerskab under Kulturministeriet, der vedrører de siddende kulturbegivenheder.