Kompensation forlænget til de hårdest ramte virksomheder

Dansk Erhvervs direktør, Brian Mikkelsen, er godt tilfreds med forlængelse af kompensation til de hårdest ramte virksomheder (Foto: Helle Moos – Pressefoto Dansk Erhverv)

Mens de fleste kompensationsordninger til erhvervslivet bliver udfaset med virkning fra fredag d. 1. oktober, har et politisk flertal besluttet at holde fast i et sikkerhedsnet for de hårdest ramte virksomheder.

Det offentliggjorde Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse 30. september. Her hedder det:

“Kompensationsordningen for selvstændige mv. ophører derfor efter planen den 30. september 2021, mens det fremover kun vil være muligt for de hårdest ramte virksomheder at få hjælp til faste omkostninger. Virksomheder med en omsætningsnedgang på 45 pct. eller mere vil fortsat kunne søge om hjælp til faste omkostninger året ud.

Garanti- og låneordningerne i Vækstfonden og EKF samt låneordningen i Rejsegarantifonden bliver tilsvarende forlænget året ud.”

I organisationen Dansk Erhverv stiller direktør Brian Mikkelsen sig tilfreds med forlængelsen:

“Selv om det på mange måder går godt for dansk erhvervsliv, har vi en ret stor gruppe af virksomheder, som fortsat er coronapressede. Sommeren bød på en masse sol, men de udenlandske turister udeblev særligt i København, og det har kostet turismeerhvervene dyrt. Derfor er det både nødvendigt og rigtigt, at kompensationen for faste omkostninger nu bliver forlænget frem til årets udgang,” siger han i en pressemeddelelse.