Kr. 192.000.000.000,00 stjæler filmtyve årligt fra amerikanske selskaber

Det har været postuleret, at hvis man blot gav forbrugerne billig adgang til det de ville have, ville det bekæmpe filmtyverier på internettet. 

Det et en fejlvurdering af episk karakter.  

Til trods for talrige legale billige måder at se film på, stjæler filmtyve årligt 

Kr. 192.000.000.000,00 (192 milliarder kroner) 

fra amerikanske selskaber.  

Revolutionære teknologier og nye metoder til distribution af indhold gør det muligt for forbrugerne at få adgang til videostreaming på stort set alle enheder fra ethvert sted. Fra 2018 er der flere videostreaming-abonnenter end betalte tv-abonnenter verden over, som giver adgang til over 500 online video portaler.

Som et resultat af denne hurtige ekspansion og en forbruger-efterspørgsel som er eksploderet producerer industrien indhold, som sælges til en hidtil uset lav pris og skaber nye og innovative måder for forbrugerne at se deres yndlingssport, deres yndlings tv-serie, deres yndlingsfilm og utallige andre forbrugervalg over hele verden. 

Dette udbrud af forbruger-valg fremmes ved hurtigt at tilpasse kreative og teknologiske industrier, der beskæftiger op til 2,6 millioner mennesker i USA og bidrager årligt med kr. 1,5 billioner til den amerikanske økonomi. Men mens adgangen til lovlig streaming er vokset, er de digitale filmtyverier ligeså, da kriminelle aktører udnytter den ny teknologi og forbrugernes adfærd. 

Forskning indikerer at mere end 80% af internettyverierne kan henføres til streaming. Ulovlig streaming er aktiveret af illegale kopieringsenheder og -apps, som har overtaget BitTorrent og andre download-baserede teknologier, der leverer uautoriserede live tv-shows og video on demand via internettet. 

”Indvirkningerne af digitale tyverier på amerikansk økonomi” undersøger hvordan illegal kopiering ødelægger den økonomiske vækst og fremskridt, der genereres af streaming. Undersøgelsen viser, at alle de fordele, som streaming bringer til den amerikanske økonomi, er blevet kunstigt ødelagt af digitale tyverier.  

Ved hjælp af makroøkonomisk modellering af digitale tyverier anslår undersøgelsen, at global online filmtyverier koster amerikansk økonomi mindst $192 milliarder i tabt omsætning hvert år. 

Digital video filmtyverier resulterer i betydelige tab for den amerikanske økonomi, hvilket skader virksomheder lige fra indholdsproduktionsfirmaer til de innovative teknologivirksomheder, der driver den digitale distributionsrevolution.

Rapporten kan læses HER