Krig er brudt ud mellem Disney og Kinas rigeste mand

DB - ABLACKDISNEY (720x320)

Kinas rigeste mand, Wang Jianlin, antyder, at Disneys nye $5,5 milliarder dyre forlystelsespark, som åbner næste måned i Shanghai, er dømt til fiasko.

Den 61-årige byggematador, som også har store interesser i den globale underholdningssektor, udtaler at Disney “aldrig burde have forsøgt sig i Kina”, og Disney-parkens økonomiske udsigter “ikke ser gode ud” og angiver høje omkostninger og manglende innovation som årsag hertil.

Wang Jianlin sammenligner Disneyland i Shanghai med “en enlig tiger”, som ”ikke har en chance mod en flok ulve” – en henvisning til de 15 konkurrerende forlystelsesparker som Wanda Group er i gang med at opføre på tværs af Kina.

Efter i første omgang af have opholdt sig tavse, har Disney nu udsendt en reaktion på Wangs påstande. “Vi har et godt forhold til Wanda, især i forbindelse med filmdistribution, herunder også i USA,” udtaler Disney. “Men vi er forvirrede, over at Mr. Wang vælge en offentlige krig med os, hvor han forsøger på at underminere vores forretning.”

Wanda kontrollerer Nordamerikas næststørste biografkæde, AMC Entertainment. I februar, erhvervede selskabet Thomas Tulls Legendary Entertainment, og blev dermed det første kinesiske selskab som ejer et filmstudie i USA.

I løbet sidste weekend, afslørede Wanda sin første forlystelsespark i den sydøstlige kinesiske by Nanchang. Wanda har investeret $3 milliarder dollars i den 200 hektar store attraktion, som har et stort indkøbscenter, Kinas længste rutschebane, over 40 attraktioner, 10 hoteller og mere end 50 kinesiske og internationale restauranter. Fem yderligere forlystelsesparker i samme klasse er planlagt til at åbne over hele Kina i løbet af de næste tre år.