Kvart mio. gæster til “Ternet Ninja 2”

“Ternet Ninja 2” har gjort alle forventninger til skamme – i premiereweekenden solgte filmen flere billetter end forgængeren og satte en anden imponerende salgsrekord lørdag (PR-foto: Nordisk Film)

246.684 – så mange billetter blev der solgt til “Ternet Ninja 2” i løbet af den første weekend, filmen havde premiere.

Tallet rummer også forpremiererne, men siden filmen fik premiere torsdag har den solgt 212.949 billetter – et astronomisk højt antal, og dermed er biografbranchens dystre situation for en tid afblæst.

Det vækker naturligvis også jubel hos Nordisk Film, der står bag filmen af Anders Matthesen:

“Det er ganske enkelt historisk flot, hvad “Ternet Ninja 2″ har leveret her i weekenden. At komme buldrende på den måde på vej ud af corona-krisen og midt i august hvor solen oven i købet har skinnet hele weekenden, troede vi simpelthen ikke kunne lade sig gøre,” siger Market Director hos Nordisk Film, Frederik Honoré.

“Vi vidste, at vi havde en fantastisk film og at den ville klare sig rigtig godt. Det kunne vi se på forsalget og det fantastiske word-of-mouth som filmen allerede har fået. Men at den kunne hamle op med den første film og tilmed slå den, er virkelig sensationelt når man tænker på, at den første “Ternet Ninja”-film havde premiere i juleferien 2018.”

“Det betyder, at “Ternet Ninja 2″ allerede er på vej til at blive årets største danske biografsucces, og kun tiden vil vise hvor langt filmen kan gå. Al snak om biografkrise og ændret publikumsadfærd bør forstumme, for her er et synligt bevis på, at danskerne så afgjort stadig elsker at gå i biografen,” understreger Honoré.

Lørdag satte billetsalget i øvrigt en bemærkelsesværdig rekord. På denne dag blev der nemlig solgt 68.000 billetter, og det har ingen dansk film kunnet gøre tidligere.