”Kvinden der forsvandt” fortsat nummer et i USA

db - drakvinden der forsvandt (720x338)

Et væld af nye film skulle i denne weekend forsøge at gøre David Finchers ”Kvinden der forsvandt” rangen stridig. Det lykkes ikke. ”Kvinden der forsvandt” er fortsat nummer et i USA, med en indspilning over weekenden på $26,8 mio., efter et mikroskopisk fald på kun 29%. Filmen har på de første ti dage indspillet $78,3 mio. i USA.

”Dracula Untold” kom tættest på at slå ”Kvinden der forsvandt” af pinden, med en weekendindspilning på $23,5 mio. Filmen kostede $70 mio. at producere, men mangler store navne.

Disneys forsøg på rekord i lange titler: “Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day” endte på tredjepladsen med en indspilning på $19,1 mio. Filmen var endda eneste tilbud til familier, blandt weekendens mange nye film.

Største taber i det veritable sammenstød mellem nye film i USA, var ”The Judge” med Robert Downey, Jr. og Robert Duvall. Filmen kostede $50 mio. at producere, men indspillede kun $13,3 mio.

“The Judge”, “Dracula Untold” og “Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day” modtog alle en enslydende “A-“ rating på CinemaScore. Til gengæld var anmelderne knap så enige og filmene fik følgende ratings på Rotten Tomatoes: 47%, 26% og 66%.

Oscar-udfordreren ”Whiplash” åbnede i et limiteret antal biografer, men indspillede alligevel $143.503 fra seks biffer i Los Angeles og New York. Filmen modtog weekendens højeste rating på Rotten Tomatoes: 96%.

”Kill the Messenger”, med Jeremy Renner, åbnede ligeledes limiteret, og indspillede $939.000 fra 374 biografer. Filmen modtog en 74%-rating fra Rotten Tomatoes.

Næste weekend åbner ligeledes et væld af film i USA, som burde interessere de danske biografejere: Brad Pitt-filmen ”Fury”, ”Birdman” med Michael Keaton, ”Camp X-Ray” med Kristen Stewart, det romantiske drama ”The Best of Me” samt animationsfilmen ”Manolos magiske rejse”.

DB - TOP 10 - 1O .OKTOBER (720x325)