”Kvinden i toget” ankom planmæssigt på førstepladsen i USA

DB - ABLACKTOG (720x333)

To år efter ”Kvinden der forsvandt” fik tag i publikum, kommer nu “Kvinden i toget”, som åbnede med solide $24,7 mio. og vandt derfor let over sensationen fra Sundance Filmfestivalen “The Birth of a Nation”, som havde en weekendindspilning på skuffende $7,1 mio.

”Kvinden i toget” er baseret på den engelske forfatter Paula Hawkins’ bestseller og har Emily Blunt i hovedrollen. Filmen er produceret af Steven Spielbergs DreamWorks for under $50 mio.

Filmen fokuserer på en kvinde som tror hun har set en mord, mens hun kører i toget. Men pga. hendes problemfyldte fortid med alkohol, er hun ikke helt klar over om hun tør stole på det hun har set.

”Kvinden i toget” blev modtaget af en 44%-rating på Rotten Tomatoes og en ”B-”-rating på CinemaScore.

Men ”The Birth of a Nation” skuffede til gengæld og man kan ikke afvise at kontroversen omkring instruktørens engagement i en voldtægtssag fra 1999 har spillet ind. Det var også forventet at filmen ville generere Oscar-nomineringer. Men nu kan instruktøren Tate Parker formentligt vinke farvel til både økonomisk succes og klapsalver fra Oscar-akademiet. Nate Parker har både instrueret, skrevet og produceret filmen, ligesom han også spiller hovedrollen.

”The Birth of a Nation” blev modtaget af en 79%-rating på Rotten Tomatoes og en ”A”-rating på CinemaScore.

Næste weekend åbner ”The Accountant” i USA. Krimi-thrilleren er instrueret af Gavin O’Connor og har Ben Affleck og Anna Kendrick i hovedrollerne.

1ansbsjks (720x414)