”La La Land” – En enestående succes-historie

DB - ABLACKLALA (720x329)

I denne weekend var der ingen nye film, på de amerikanske biografers repertoire, af umiddelbar interesse for danske biografejere. Ikke at der ikke var nye film, for det var der – der var blot ingen nye film som pt. er repræsenteret på de danske lister over kommende film.

Det skyldes, at Hollywood-studierne værger sig mod at udsender store film i Oscar-weekenden.

Denne weekends nummer 1 på den amerikanske film-hitliste, er Jordan Peeles unikke gyser ”Get Out”, som åbnede med imponerende $30,5 mio. Filmen har kostet under $5 mio. at producere.

Filmen har modtaget en 100%-rating på Rotten Tomatoes og en ”A-”-rating på CinemaScore. Det er meget, meget sjældent for gysere at opnå så høje ratings. Så selvom filmen ikke pt. er på de danske lister over kommende film, skulle det undre om den alligevel ikke finder vej til de danske biografer.

”La La Land”, som forventes at tage broderparten af aftenens Oscars, er nu oppe på en global indspilning på $368,9 mio. Ganske fornuftigt for en film, som har kostet $30 mio. at producere. Filmen er netop åbnet i de danske biografer og er øjeblikkelig strøget helt til tops, som weekendens mest sete film. “La La Land” er en enestående succes-historie.

”LEGO Batman filmen” har på kun 2½ uge spillet $226,0 mio. globalt, ”Fifty Shades: I mørket” har rundet $328,3 mio. i samme tidsrum.

Næste weekend får ”Logan” premiere i de amerikanske biografer. I filmen skal vi atter opleve Hugh Jackman i glansrollen som Wolverine. Filmen har allerede modtaget stærkt rosende anmeldelser, hvilket har udvirket en imponerende 96% rating på Rotten Tomatoes.

1afinal (720x480)