Laserprojektion er på vej med hastige skridt

Af Kim Pedersen, Brancheforeningen Danske Biografer – 29/08/2013

Christie er blevet udvalgt til at levere og installere verdens første kommercielle digitale laser- projektor i Cinerama-biografen i Seattle, USA. På ordresedlen står der angivet ”4K Christie digital laserprojektor med skalerbar lysudbytte op til 60.000 lumen.”

“Da den hi-tech visionære Paul G. Allen købte biografen i 1999, gav han Cinerama-biografen frie tøjler til innovation, for at give byens biografgængere den optimale biografoplevelse.” udtaler Greg Wood, chef for Cinerama-biografen. “Ved er at vælge en laserbaseret projektionsløsning – med muligheden for at give 2D og 3D-film en fantastisk klarhed og strålende, præcis farvegengivelse – er det i overensstemmelse med denne tradition. Vi var begejstrede for Christies demonstration af teknologien tidligere i år, og vi ser frem til at byde denne pålidelige og strålende laserprojektor velkommen.”

Christie har fornylig modtaget de amerikanske myndigheders godkendelse til salg af laserbaserede projektorer til biografbrug, og er dermed den første, som har opnået godkendelse til levering af laserbaserede DCI-kompatible biografprojektorer.

Jack Kline, præsident og COO for Christie Digital Systems, USA, udtaler: “Cinerama har en lang tradition for at være først med de sidste nye innovationer og vores nyeste projektor vil bringe biografoplevelsen til det næste niveau. En laserprojektor er en betydelig investering for enhver biograf og det faktum, at Cinerama i Seattle har valgt Christie til at leverer en ny teknologi, er en stor tillidserklæring.”

Opmåling af salen og teknisk evalueringer er netop begyndt, med en forventet omstilling fra konventionel digital projektion, til den nyeste Christie digitale laserprojektor, i begyndelsen af 2014.

Christie havde i marts 2013 en 2 ugers demonstration af 3D laserprojektion med ”G.I. Joe: Gengældelsen” i AMC-biografen i Burbank, Californien.