Lederen af verdens største biografkæde: ”Ro på”

DB - ABLACKMAMC (720x325)

”Ro på”, sagde CFO i Regal Entertainment, Craig Ramsey, da talen faldt på Premium Video-on-Demand, under et møde med aktionærer forleden dag.

Verdens største biografkæde – ejet af Kinas Wanda-gruppe – har samtaler med de amerikanske studier om at afkorte biografvinduet, for at give plads til Premium Video-on-Demand.

Men “vi ser ikke meget bevægelse i disse samtaler… det ville være en overdrivelse at påstå vi forhandler om en egentlig løsning,” fortalte han den årlige Goldman Sachs Communacopia-konference. Indtil videre har Ramsey ikke set “et forslag, vi er villige til at tilslutte os.”

Endvidere fastslog Ramsey at han ikke frygter, at studioerne ensidigt begynder at tilbyde Premium Video-on-Demand. Det kan nemlig medføre at de store biografkæder nægter at vise filmene.

“Jeg har ikke hørt meget snak om den nukleare løsning,” hævdede Ramsey. “Ingen vinder i et nuklear-scenarie. Taberen bliver vore gæster, forbrugeren.”

Da Ramsey blevet spurgt om årets 2. kvartal, som var svagere end forventet, svarede AMC-lederen, at det bare et lille midlertidigt blip.

“Vi har set det før,” sagde Ramsey. “Biografbesøget bevæger sig i cirkler”, vi vil snart se bedring, når studerne har udsendt et par hits.

Han forventer, at omsætningen i de amerikanske biografer, vil ende med nogenlunde samme resultat som sidste år. I december udsendes ”Star Wars: The Last Jedi” og den vil ”spille en stor rolle.”