”Løvernes konge” spås at få mega-åbning

Jon Favreaus højprofilerede genindspilning af “Løvernes konge” spås at få en massiv 150 millioner dollars åbning i USA, når den får premiere i alverdens biografer i dagene efter den danske premiere 17. juli. Som sædvanlig er Danmark foran USA, hvor filmen først får premiere 19. juli. 

Estimatet på indtjeningen kan endda nå at blive endnu højere i de kommende uger, når Disney sætter fuld damp på markedsføringsmaskinen. 

Og Disney har god grund til optimisme. For det første er forsalget skyhøjt. Den amerikanske billetbestillingsportal Fandango rapporterer at “Løvernes konge” har rekord i antallet af forudbestillinger, og ligger foran andre Disney-genindspilninger og meget store succeser, såsom ”Skønheden og udyret”, ”Aladdin” og ”Junglebogen” på samme tidspunkt i deres livscyklus. Faktisk overgås forsalget kun af en anden film fra Disney-folden: ”Avengers: Endgame”.

I Danmark går forsalget også over alle forventninger og filmen er pt. den fjerde mest sælgende film, til trods for filmen først får premiere om tre uger.  

Favreau har fået skuespillere fra A-listen til at lægge stemmer til: Donald Glover som Simba, Beyonce som Nala, Chiwetel Ejiofor som Scar, og Billy Eichner og Seth Rogen som Timon og Pumbaa. James Earl Jones gentager sin stemme i rollen som Mufasa fra den originale tegnefilm, som havde premiere for 25 år siden.

Og i Danmark står vi ikke tilbage for amerikanerne når man ser at Lars Mikkelsen har lagt stemme til  Scar, Lars Ranthe som Kamari, Nellie Ettison som Nala, Birgitte Raaberg som Sarabi og Szhirley står bag stemmen til Shenzi. Henrik Koefoed og Lars Thiesgaard gentager deres stemmer i rollerne som henholdsvis Timon og Pumba fra den originale tegnefilm. 

Favreau har tidligere instrueret genindspilningen af “Junglebogen”, som åbnede med 103 millioner dollars og endte på enorme 966 millioner dollars globalt. Studiet havde også stor succes med genindspilningen af “Skønheden og udyret” med Emma Watson. Den film åbnede med 174 millioner dollars og nåede 1,2 milliarder dollars globalt.  

”Løvernes konge” har skræmt alle andre film væk i åbningsweekenden. Intet andet studie tør gå op mod Mufasa and Simba. 

I Danmark blev den originale ”Løvernes konge” set af 1.009.411 tilskuere i 1994.