“Logan” sætter kløerne i næsten en kvart milliard dollars i åbningsweekenden

DB - ABLACKLOGAN2 (720x340)

James Mangolds “Logan” løb med hele $85,3 mio. i USA i løbet af åbningsweekenden. Det er årets hidtil største åbning.

Ligeledes var “Logan” enorm på de internationale markeder, hvor filmene indtjente $152,5 mio. Det bringer den globale indtjening de første tre dage op på næsten en kvart milliard dollars.

Nostalgi, fantastiske anmeldelser (94%-rating på Rotten Tomatoes) og en ”A-”-rating fra publikum, vil uden tvivl give Fox en af deres største film nogensinde.

Hugh Jackman har bekendtgjort at det bliver Wolverines sidste optræden på det store lærred, i al fald med ham som den ikoniske figur.

De store Oscar-vindere, ”Moonlight” og “La La Land” fik et boost ovenpå uddelingen. ”Moonlight” oplevede den største weekend, mens filmen har været i biograferne og indtjente $2,5 mio., hvilket bringer indtjeningen op på $25,4 mio. i USA. ”La La Land” indtjente yderligere $3 mio. i weekenden, hvilket bringer filmens globale indtjening op på næsten $400 mio.

Det danske Oscar-håb ”Under sandet”, oplevede også et boost, om end et mindre et. Filmen indspillede $40.280,00 i weekenden og er nu oppe på en indtjening i USA på $114.411,00.

Næste fredag åbner ”Kong: Skull Island” i USA.

1abcksk (720x461)