Lowbudget-film slår alle de store dyre tentpoles

DB - fault_in_our_stars (720x339)

Fox-filmen “En flænge i himlen” indspillede fantastiske $48,2 mio. i åbningsweekenden i USA, hvilket til fulde retfærdiggør Fox’ satsning om at sommerpublikummet gerne vil se en low-budget romantisk film om kræft, midt i vrimlen af tentpoles.

Filmen slog den hundedyre Tom Cruise-film ”Edge of Tomorrow”, som åbnede med $29,1 mio. de første tre dage i USA.

”En flænge i himlen” er baseret på en roman af John Green og kostede $12 mio. at producere. Filmen spillede således sig selv hjem hele fire gange i åbningsweekenden.

Unge kvinder udgjorde størstedelen af premierepublikummet og film modtog en rating 82% på Rotten Tomatoes.

“Edge of Tomorrow” var ikke så heldig. Filmen kostede $178 mio. at producere, og selvom filmene fik en 89% rating på Rotten Tomatoes, havde den svært ved at finde et publikum i en sommer fyldt med special effects-drevne film. Filmens åbning er en skuffelse i forhold til tidsforbrug og penge skudt i filmen og demonstrere vanskelighederne med at lancere en film som ikke er baseret på legetøj eller en tegneserie-figur.

Warner Bros. håber nu på de internationale markeder vil vise lidt tænder. Det estimeres at filmen vil nå over $100 mio. i indspilning pr. d.d. på de international markeder, hvor filmen i flere lande åbnede for ti dage siden.

Walt Disney’s “Maleficent” indspillede $33,5 mio. i 2. weekenden.

Universal’s “A Million Ways to Die in the West” forekommer at være død i fødslen med en weekendindspilning på $7,2 mio. efter et fald på 57%. Seth MacFarlanes westernparodi har indspillet $30,1 på de internationale markeder efter to ugers visning.

Næste fredag åbner følgende film i USA: ”22 Jump Street”, ”Sådan træner du din drage 2” og ”The Rover”.

DB - TOP 10 (720x426)