“Marco Effekten” får premiere i biograferne i januar 2021

Sofie Torp spiller rollen som Rose i Martin Zandvliets filmatisering af “Marco Effekten” (PR-materiale)

Mens mange udenlandske film fortsat lader vente på sig i de danske biografer, så har Nordisk Film besluttet at fremrykke premieren på den imødesete thriller “Marco Effekten”.

Filmatiseringen af en krimi af Jussi Adler-Olsen får nu dansk premiere 21. januar.

Der er tale om et nyt set-up af Adler-Olsens populære romanserie, idet de hidtidige filmatiseringer har været med Nicolai Lie-Kaas i rollen som Carl Mørck.

Dén position overtager Ulrich Thomsen nu, og han spiller blandt andet overfor Sofie Torp som Rose, og Zaki Youssef, der er Carl Mørcks sidekick Assad.

Der er planlagt seks film i alt i serien med denne besætning, fortæller producer Mikael Rieks:

“Med MARCO EFFEKTEN har vi taget hul på en tolv årsplan med realiseringen af de sidste seks planlagte romaner i Jussi Adler-Olsens imponerende romanserie om Afdeling Q. Vi har knapt afsluttet arbejdet med den første af filmene, mens vi nu er i gang med at udvikle den næste film i filmserien, for med vores tre hovedspillere som omdrejningspunkt kan vi garantere biografpublikummet en lang række store krimi-oplevelser,” siger Rieks i en pressemeddelelse.

Direktør for Nordisk Film Distribution Frederik Honoré betegner fremrykningen som en hjælp til de danske biografer:

“Situationen på biografmarkedet i 2020 har været ganske uforudsigelig, fordi mange af de store internationale film er blevet trukket tilbage fra markedet. Men heldigvis har publikum loyalt honoreret de danske kvalitetsfilm. Vi har store forventninger til filmen,” siger Honoré.