Mars-feberen har ramt USA

DB - BLACKMARTIAN (720x341)

Opdateret 3. oktober kl. 12:17

Mars-feberen har ramt USA, netop som Ridley Scotts ”The Martian” åbner i biograferne. Filmen estimeres til at åbne med over $53 mio. de første tre dage.

Netop som NASA har gjort nye opdagelser på Mars, er ”The Martian” blevet de amerikanske biografgængeres foretrukne film denne weekend. På premieredagen indspillede film $17 mio., inklusive torsdagens for-premierer, som gav $2,5 mio. i kassen. Det er dobbelt så meget som ”Gravity” indspillede til sine for-premierer.

Ridley Scott’s action-eventyr med Matt Damon i hovedrollen, handler om en astronaut som strander på den røde planet.

“The Martian” har fået de amerikanske anmeldere helt op at køre og filmen har da også opnået en fantastisk 94%-rating på Rotten Tomatoes.

Chris Nashawaty skriver i Entertainment Weekly: “Scott’s sci-fi eventyr er en af den slags film, som man – på vej ud af biografen – næsten ikke kan vente med at anbefale til vennerne.

Lou Mumenick skriver i The New York Post: ”Det bedste henholdsvis Matt Damon og Ridley Scott har lavet i årevis.

Publikum er ligeledes begejstret: Filmen har opnået en “A”-rating på CinemaScore.

Paul Dergarabedian, analytiker for Rentrak, fortæller at åbningen er imponerende på flere planer.

“Selvom filmen hverken er en sequel eller en franchise, har den i sandhed fanget publikum og har klart draget fordel af NASA seneste opdagelser på Mars,” fastslår han. ”Ovenikøbet har filmen Matt Damons publikumstække og Ridley Scott-fans, som elsker hans futuristiske film, såsom ”Alien”, ”Blade Runner” og ”Prometheus”.

Dergarbedian forudser at “The Martian” kan ende med at få en af de største oktober-åbninger nogensinde. “Gravity” åbnede med $55.8 mio., “Paranormal Activity 3” med $52.6 mio., “Jackass 3D” med $50.4 mio. og “Taken 2” $49. 5 mio.

“The Martian” kostede $109 mio. at producere og kan prale af en rolleliste som – ud over Matt Damon – opfatter prominente skuespillere som Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Michael Pena og Chiwetel Ejiofor.

Filmen får premiere 8. oktober i de danske biografer.