Masser af danske børne- og unge-film på vej

“Lille Allan – Den menneskelige Antenne” er en dansk animationsfilm, der får premiere i begyndelsen af 2022 (PR-foto: Nordisk Film)

Mens efterårsferiens uge 42 bringer masser af danskere i biograferne, er der allerede nu optræk til en vinter med fokus på børne- og ungdomsfilm fra de danske producenter.

Der er således flere film på vej både fra nye talenter og prøvede kræfter i den genre, der traditionelt har været en stærk dansk filmdisciplin. Adskillige store biografsucceser er gennem årtierne kommet fra netop børnefilm-området, og stort set enhver skuespiller og instruktør har prøvet kræfter med det.

I december får en klassiker premiere i nye gevandter, når Regner Grasten Film lancerer “Krumme – Det er svært at være 11 år” 16. december.

Storfamilien Krumborg vender tilbage til biograferne 16. december (Foto: Henrik Petit)

“Ser man Krummerne i dag, så handler den lige så meget om voksenproblemer, som om børneproblemer, og det er hele hemmeligheden. Her er en familie, alle gerne vil være medlem af. De er loyale og håndterer problemerne, og dem er der mange af, med et befriende humør. Den stemning er det nu lykkes at skabe med den nye Krummerne-film, og jeg glæder mig meget til at dele den med publikum,” siger Regner Grasten i en pressemeddelelse.

Filmen instrueres af Michael Asmussen og har netop 11-årige Noah Storm Otto i titelrollen, mens de øvrige roller bæres af velkendte folk som Esben Dalgaard, Iben Dorner og Susanne Heinrich.

Du kan se en appetitvækker til “Krumme – det er svært at være 11 år” her

I begyndelsen af 2022 får en dansk animationsfilm premiere. Det sker i form af “Lille Allan – Den menneskelige Antenne”, der er en børnebog begået af makkerparret Peter Frödin og Line Knutzon.

Det har været et stort ønske for instruktøren, Amalie Næsby Fick, at få lov til at lave filmen:

“Da jeg som filmskoleelev læste “Lille Allan – den menneskelige antenne”, var jeg ikke i tvivl om, at her var en bog, som jeg bare skulle filmatisere. Bogen er gennemsyret af en helt vidunderlig humor og en fin poesi, der findes overalt i små præcise detaljer og beskrivelser. Flere år senere blev den drøm til virkelighed. Tro mod bogens tone og grundfortælling, har jeg forsøgt at skabe en film, der har knald på eventyret, samtidig med at den går tæt på, hvordan det er for et barn at opleve en skilsmisse og livet rykket op med rode. Jeg glæder mig helt vildt til at vise filmen for publikum, og håber den vil både røre og underholde,” siger hun i en pressemeddelelse.

Filmplakaten for “Lille Allan – Den menneskelige antenne”

Endelig kan det nævnes, at til næste års efterårsferie forventer Nordisk Film at have en ungdomsfilm klar til biograferne. Det er en original komedie, “Jomfruer fra rummet, , der instrueres af den spillefilmsdebuterende Peter Molde-Amelung efter manuskript af Thomas Glud.

Stillfoto fra “Jomfruer fra Rummet”, der ventes at få premiere i efteråret 2022 (PR-foto: Henrik Petit)