Masser af nye film på den amerikanske top ti

DB - BOX FOTO (720x337)

Denne weekend så hele tre nye film på den amerikanske top ti: “The Purge: Anarchy”, “Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen” og ”Sex Tape”. Beklageligvis åbnede de alle dårligere end forventet.

“Abernes Planet: Revolutionen” holdt derfor skansen på 1. pladsen i filmens anden weekend med en indspilning på $36 mio. og en total i USA de første ti dage på $139 mio. Globalt har filmen foreløbig indbragt $240,5 mio.

“The Purge: Anarchy” sikrede sig 2. pladsen med en åbning på $28,4 mio. Mens det den største åbning i år på en gyser, halter filmen en smule efter den originale “The Purge”, som indspillede $34,1 mio. de første 3 dage. “The Purge: Anarchy” har kostet $9,0 mio. at producere og filmen modtog en “B”-rating på CinemaScore. Rotten Tomatoes gav en rating på 52 %.

Disney’s computeranimerede familiefilm: “Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen”, kom ind på 3. pladsen, og indbragte beklageligvis ligeledes mindre end den originale film. “Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen” åbnede med $18 mio., mod originalens $22 mio. Filmen modtog en ”A”-rating på CinemaScore, og fik en 44%-rating af Rotten Tomatoes. Filmens produktionsomkostning er noteret til $50 mio. Disney håber god ‘word-of-mouth” kan give filmen et langt forløb i Biograferne.

Der var ligeledes dårligt nyt for Cameron Diaz og Jason Segels nye komedie “Sex Tape”, som endte på 4. pladsen. Filmen debuterede med utilfredsstillende $15 mio. og dårlige anmeldelser (22 %-rating på Rotten Tomatoes) – ikke engang publikum kunne lide den og straffede filmen med en “C+”-rating på CinemaScore.

“Transformers: Age of Extinction” fortsatte sin sejrskurs med en foreløbig total amerikansk indspilning på $227,2 mio. og i alt $886,3 mio. globalt. Langt det bedste resultat i år.

Richard Linklaters anmelderroste drama “Boyhood” er der også god grund til at fremhæve. Filmen går kun i 34 amerikanske biografer og har i anden weekenden indspillet imponerende $1,2 mio., og har nu en total på $1,8 mio. Filmen indtog 15. pladsen på den amerikanske film-hitliste. Filmen får premiere i Danmark den 4. september.

Næste weekend brager det ligeledes ind med nye film i USA: Luc Bessons actionfilm ”Lucy” med Scarlett Johansson, Woody Allens komedie ”Magic in the Moonlight” med Colin Firth og Emma Stone, Rob Reiners komedie ”And So It Goes” med Michael Douglas og Diane Keaton, samt Brett Ratners ”Hercules” med Dwayne (”The Rock”) Johnson.

DB - BOX-OFF (720x413)