Masser af spændende nye danske film på vej

db- hhh (720x331)

Nedenstående følger en komplet liste over kommende danske film 2014/15, som alle pr. d.d. er færdigproduceret eller har modtaget produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmene står anført i premiererækkefølge.

(Ændringer af premieredatoer kan forekomme)

2014:

THE SALVATION (Premiere 22. maj 2014) Genre: western. Instruktør: Kristian Levring. Medvirkende: Med Mads Mikkelsen, Eva Green, Jeffrey Dean Morgan, Eric Cantona, Mikkel Persbrandt og Jonathan Pryce. Handling: Vi befinder os i 1870’erne i hjertet af USA blandt nybyggere og lovløse. Den danske emigrant Jon har ventet i årevis på at få sin kone og søn til USA. Da det endelig sker, bliver de kort efter deres ankomst udsat for en forfærdelig forbrydelse. I sorg og afmagt slår Jon gerningsmanden ihjel. En hævn der slipper brutale kræfter løs. Gerningsmandens bror er den nådesløse oberst Delarue, som terroriserer byen Black Creek og ikke skyr nogen midler for at hævne sin bror. Forrådt og udstødt af lokalsamfundet må Jon forvandle sig fra en fredelig nybygger til en frygtløs kriger for at frelse byen og finde fred. (Nordisk Film)

KOLBØTTEFABRIKKEN (Premiere: 29. maj 2014) Genre: komedie. Instruktør: Morten B.H. Medvirkende: Mick Øgendahl, Paprika Steen, Zlatko Buric og Mia Lyhne. Handling: Historien udspiller sig på en psykiatrisk afdeling. Dertil er der sat en god portion fiktion, med omdrejningspunktet ‘mennesket møder systemet’. (UIP)

MIRAKLET (Premiere: 5. juni 2014) Genre: drama. Instruktør: Simon Staho. Medvirkende: Ulrich Thomsen, Sonja Richter og Peter Plaugborg. Handling: Jakob vender tilbage til sin barndomsby. Her møder han for første gang i 25 år sin ungdomskæreste – og måske sit livs eneste ægte kærlighed. Også for Johanna, der nu er gift med byens præst, får mødet med Jakob en stor følelsesmæssig betydning, og hun tvinges til at træffe en næsten urimelig og smertefuld beslutning, som kan få uoverskuelige konsekvenser. (SF Film)

CYKELMYGGEN OG MINIBILLEN (Premiere: 12. juni 2014) Genre: tegnefilm. Instruktør: Flemming Quist Møller og Jannik Hastrup, baseret på en børnebog af Flemming Quist Møller. Handling: Minibillen Mini optræder i loppecirkus sammen med Cykelmyggen Egon og Dansemyggen Dagmar. Loppepigen Miranda mobber Mini og lokker ham til at bryde ind i Dagmars linedans, så hun falder og forstuver en fod. Dybt beskæmmet stikker Mini af og bliver optaget i en røverbande under ledelse af Skarnbassen Basse, som beordrer Mini til at bryde ind i biernes honninglager. Men bi-soldaterne fanger ham, og han idømmes livsvarigt strafarbejde. Bi-prinsesserne synes, han er nuttet og misbruger ham som kæledyr, men han flygter og søger beskyttelse hos røverne, som i mellemtiden har stjålet Egons cykel. Miranda har fortrudt sin mobning og sammen med Mini og deres venner, myrerne, lykkes det med list og mod at tilbageerobre Egons elskede racer. Til slut optræder Mini og Miranda sammen i cirkusforestillingen. (Nordisk Film)

NÅR DYRENE DRØMMER (Premiere: 12. juni 2014) Genre: gyser. Instruktør: Jonas Arnby. Medvirkende: Lars Mikkelsen, Sonja Richter og Sonia Suhl. Handling: Filmen handler om den 16-årige Marie, der bor på en lille ø ud for den danske vestkyst. Maries mor lider af en alvorlig sygdom og Maries far, Thor, passer familien. Langsomt begynder mystiske dødsfald at finde sted på den lille ø, og Marie mærker at der er ved at ske noget meget besynderligt med hendes krop. (Nordisk Film)

LEV STÆRKT (Premiere: 26. juni 2014) Genre: Ungdomsdrama. Instruktør: Christian E. Christiansen. Medvirkende: Cyron Melville, Jacob Oftebro, Danica Curcic og Caspar Fomsgaard. Handling: Hvor ”Råzone” fulgte et slæng unge kvinder, er det nu de unge mænds tur. Gaderæs, alkohol og hurtig kærlighed er alt sammen noget, der kan sparke liv i en rastløs og adrenalinhungrende vennegruppe. Men i ”Lev stærkt” får kombinationen fatale konsekvenser, da Nikolaj og hans bedste ven Martin med speederen i bund slår en ung pige ihjel. Martin ryger i fængsel, og Nikolaj går fri. Ramt af skyldfølelse vil Nikolaj gøre alt for at hjælpe Martin videre, men kærligheden kommer i vejen, da Nikolaj forelsker sig i Martins drømmepige og tvinges ud i et voldsomt dilemma. Venskaber og kærlighed bliver sat på spidsen med 200 km/t, og ingen når at tænke sig om, før det er for sent. (Nordisk Film)

DET ANDET LIV (Premiere: 7. august 2014) Genre: drama. Instruktør: Jonas Elmer. Medvirkende: Petrine Agger, Stefan Pagel Andersen, Bo Carlsson, Thomas Ernst, Sofie Gråbøl, Sarah Grünewald, Claire Ross-Brown og Rune Tolsgaard. Handling: Hvis ikke vi handler, er vi ingen. Der er valg hvert eneste øjeblik i vores liv, og valgene skaber mønstre og definerer os. Lige indtil mønstret brydes – når noget inden i os vil ud, eller når livet sætter os kniven på struben. “Det Andet Liv” handler om sådanne øjeblikke, der ændrer liv, og om hvordan vi dealer med de konsekvenser, som følger med. Filmens karakterer, bundet sammen af chat og dating over nettet, er draget af en længsel efter “noget andet” og tager alle et skridt mod dette uvisse. Det medfører en destruktion af livet, som de kendte det, men det viser også nye veje. Ud af selvbedraget, eller længere ind i det. Multiplotformen giver historierne et skæbnefællesskab, og de enkelte sekvenser skaber fornemmelsen af et smugkig ind i et menneskes liv i et afgørende øjeblik. (SF Film9

KAPGANG (Premiere: 28. august 2014) Genre: drama. Instruktør: Niels Arden Oplev.  Medvirkende: Villads Bøye, Frederik Winther Rasmussen, Kraka Donslund Nielsen, Anders W. Berthelsen, Sidse Babett Knudsen, Pilou Asbæk, Jens Jørn Spottag, Jakob Lohmann, Christine Gjerulff, Anette Støvelbæk, Kristian Halken, Steen Stig Lommer, Stine Stengade, Anne Louise Hassing og David Dencik. Handling: “Kapgang” foregår over et par uger i året 1976 og handler om den 14-årige Martin fra Sdr. Omme, der står over for at blive konfirmeret, men i stedet for kastes ud i en meget turbulent tid, da hans mor – pludselig og uventet – dør af kræft. Nu må Martin, hans far og storebror indstille sig på en ny virkelighed, – en virkelighed som både de og naboerne i den lille jyske provinsby håndterer på hver deres særegne måde. For samtidig med at Martin er på vej ind i de voksnes rækker, er han blevet forelsket i Kristine og måske også lidt i sin bedste ven, Kim. Men hvordan forholder man sig lige til det, når ens far er ramt af sorg og vistnok opsøger byens lokale damefrisør efter mørkets frembrud, når nabokonen får tærsk af sin mand, københavnersnuden Rolf, og man oveni skal planlægge sin egen seksuelle debut og bordplanen til sin konfirmation? (Nordisk Film)

EN, TO, TRESOMT (Premiere: 11. september 2014) Genre: drama. Instruktør: Claus Bjerre. Med Siff Lundgreen, Maria Cordsen og Lucas Alexander. Handling: Et generationsportræt af en ungdom præget af rummelighed, tolerance og ikke mindst en nysgerrighed efter at afprøve grænserne mellem venskab og kærlighed. De taler om tingene, assertivt, løsningsorienteret. Og så knalder de. Siff er sexologistuderende, så da hendes nære veninde Maria flytter ind på sofaen, er Siff ikke afvisende overfor at dele sin kæreste Lucas. Han og Maria er tydeligvis tiltrukket af hinanden, og de tre forsøger åbent at skemalægge en ordning, som opfylder deres forskellige behov. Men som tiden går, må Siff erkende, at teori er meget nemmere end praksis. (UIP)

PETIT (Premiere: 11. september 2014) Genre: drama. Instruktør: Anders Morgenthaler. Medvirkende: Kim Basinger, Jordan Prentice, Sebastian Schipper og Peter Stormare. Et drama om Maria, en succesfuld karrierekvinde, der har alt, hvad man kan drømme om i livet bortset fra sit højeste ønske, et barn. Da hun efter ihærdige forsøg på at blive gravid får at vide, at hun ikke er i stand til at få børn, mister hun besindelsen og kaster sig ud i en desperat jagt efter ønskebarnet. Maria bestikker dværgen Petit, der er i økonomiske vanskeligheder, til at hjælpe sig med at opspore og redde et af de spædbørn, hun har hørt bliver misbrugt i prostitutionsmiljøet ved den tjekkiske grænse. I forsøget på at få sit store ønske opfyldt møder Maria en skræmmende verden af udnyttelse og brutalitet. (Nordisk Film)

STILLE HJERTE (Premiere: 25. september 2014) Genre: drama. Instruktør: Bille August. Medvirkende: Ghita Nørby, Morten Grunwald, Paprika Steen, Danica Curcic, Pilou Asbæk, Jens Albinus, Vigga Bro og Oskar Sælan Halskov. Handling: Et familiedrama om tre generationer, der samles over en weekend for at tage afsked med deres hustru, mor, svigermor, mormor og veninde. Søstrene Sanne og Heidi har sammen med resten af familien accepteret deres syge mors ønske om at dø, før sygdommen forværres, men som weekenden skrider frem, bliver morens beslutningen sværere at håndtere, og det bliver tydeligt, at familien aldrig har haft mere brug for hinanden end nu. (SF Film)

FASANDRÆBERNE (Premiere: 2. oktober 2014) Genre: thriller/drama. Instruktør: Mikkel Nørgaard, efter en roman af Jussi Adler-Olsen. Medvirkende: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares og Søren Pilmark, Pilou Asbæk, David Dencik og Danica Curcic. Handling: Filmen starter i 1994, hvor et tvillingepar findes brutalt myrdet i et sommerhus. Politiets efterforskning peger i retning af en gruppe rigmandsbørn fra en nærliggende kostskole, men sagen lukkes, da en lokal outsider erklærer sig skyldig og dømmes for mordene. 20 år senere ender sagen på vicekriminalkommissær Carl Mørcks skrivebord, og han indser hurtigt, at noget er galt. Carl og hans assistent Assad genoptager sagen og finder frem til et gammelt nødopkald fra en desperat pige, der tilsyneladende kender til mordene. Snart bliver de to kastet ud i en intens søgen efter pigen, Kimmie, der har været forsvundet siden mordene fandt sted. Men Carl og Assad er ikke de eneste, der jagter Kimmie, da hendes viden er til stor fare for en gruppe indflydelsesrige mænd i toppen af samfundet, og de vil gøre alt hvad de kan for at forhindre fortiden i at indhente dem. (Nordisk Film)

KRUMMERNE: ALT PÅ SPIL (Premiere: 2. oktober 2014) Genre: familiefilm. Instruktør: Barbara Topsøe-Rothenborg, baseret på Thøger Birkelunds bøger. Medvirkende: Lisbeth Wulff, Henning Valin, Victor Stoltenberg, Martine Hjejle, Annabella Sørensen og Rasmus Baldersen. Handling: Krumme er ked af, at han ikke har nogen cykel, da skolen skal køre løb mod naboskolen i en konkurrence på mountainbike. Mor er pædagog og bliver fyret, hvis hun ikke uddanner sig til leder. Der kræves flere dygtige ledere at drive en børnehave, når der ikke er så mange pædagoger tilbage. Far er lærer på Krummes skole og har problemer med alle de nye regler. Far vil helst bare undervise i sløjd, hvor han eksperimenterer med sine opfindelser, der tit forvolder en del skade. Fars drøm er at opfinde en transformator, der kan spare strøm. Indtil videre har alle forsøg vist det modsatte. Stine skal på ekskursion til Paris, men har ikke penge til turen. Og hun mangler tøj. Far og mor lover at betale, når de har vundet i Lotto. Grunk er sur over de mange temaer, der er i hans børnehave. Snart er det grankogler og dernæst muldvarper. Når samtidig Far siger op for at blive opfinder, og et par svindlere er ved at få alle smidt ud af ejendommen, og Grunk hjælper Far med at opfinde, så er det ikke så mærkeligt, at Krumme synes det er svært at være 11 år. (UIP)

DANNYS DOMMEDAG (Premiere: 9. oktober 2014) Genre: Monsterfilm. Instruktør: Martin Barnewitz. Medvirkende: William Jønk Nielsen, Thomas Garvey, Peter Gantzler, Lars Mikkelsen, Allan Hyde og Camilla Bendix. Handling: Grundet klimaforandringer opstår en ny race af kødædende rovdyr, som invaderer og æder sig igennem alt levende på landjorden. I et villakvarter i en dansk forstad opleves mareridtsscenariet direkte og 1:1 igennem øjnene på Danny og William Grahn, to teenagebrødre, der ikke kan udstå hinanden, men som nu pludselig tvinges til at barrikadere sig i husets kælder sammen, for ikke at blive spist. Uden forældre og uden strøm, mad, vand og kontakt til andre skal brødrene fra den ene dag til den anden lære at leve i deres vitale beskyttelsesbunker, mens skygger af monstre bevæger sig forbi kældervinduerne og tunge, skarpe klør høres gå rundt oppe på husets trægulve. Mens William er stålsat på at komme ud og lede efter brødrenes mor, som måske er et sted derude; så er Danny overbevist om, at deres bedste chance for at overleve er at blive så længe de kan i kælderen. I en forandret, dødsensfarlig verden hvor fødekæden er vendt på hovedet må brødrene lære at stole på hinanden, slippe deres frygt og erfare livets sande værdier for at kunne blive rigtige mænd og (måske) overleve dommedag. (SF Film)

FAMILIEN JUL (Premiere: 20. november 2014) Genre: familiefilm. Instruktør: Carsten Rudolf. Medvirkede: Paw Henriksen, Marie Askehave, Sofie Lassen-Kahlke, Dar Salim, Helle Dolleris, Aske Bang, Pelle Krusbæk, Herman Knop, Alfred Bjerre Larsen, Liv Leman Brandorf, Carolina Callisen Whittaker, Oskar Falk Fremming. Handling: 6-årige Hugo får sig sit livs overraskelse, da han opdager, at en magisk barnenisse er flyttet ind i familiens (Jul’s) hus. Hans bror og søster introduceres også for den, og de er enige om at holde den skjult for deres julehadende far, Niels og deres mor, politibetjenten, Agnete. De lærer den at leve i deres verden, og det lykkedes langt hen af vejen, men udfordringerne bliver stadig større, ikke mindst da de smugler den med på deres årlige campingferie. De klæder nissen, Pixy ud som en almindelig dreng, men sommervarmen er ved at tage livet af den, og det skaber store problemer for hele Familien Jul – da Niels bliver anholdt af politiet for at være i besiddelse af et uledsaget barn. Og nu får de 3 søskende travlt med både at redde Pixy og deres far. (Angel Films)

ANTBOY II: DEN RØDE FURIES HÆVN (Premiere: 25. december 2014) Genre: eventyr. Instruktør: Ask Hasselbalch, baseret på Antboy-bøgerne af Kenneth Bøgh Andersen. Medvirkende: Oscar Dietz, Nicolas Bro, Amalie Kruse Jensen, Samuel Ting Graf, Astrid Juncher-Benzon. Handling: Antboy er mere populær end nogensinde, efter han har besejret Albert Gæmelkrå aka superskurken Loppen, der tilbringer sine dage i en celle på Dragsbrogs sindssygeklinik. Pelle, der nu er fyldt tretten, nyder livet som superhelt. Hans største ønske er at blive kæreste med veninden Ida, men det er ikke så let. For nu står myredrengen pludselig overfor en endnu mere skrupelløs rival, nemlig Anti-Christian – den nye dreng i skolen, der ikke skyer nogen midler for at stjæle Ida. Og, som om det ikke er nok, er Pelle også hjemsøgt. Antboy og Wilhelm tror først, at der er et spøgelse, der er på spil. Men det viser sig hurtigt, at det er en ny superskurk, der har meldt sig på banen. (SF Film)

MALTA – ALL INCLUSIVE (Premiere: 25. december 2014) Genre: komedie. Instruktør: Hella Joof. Medvirkende: Bodil Jørgensen, Danica Curcic og Maria Rossing. Handling: Kaotiske Ditte på 30 og hendes storesøster, den alt for fornuftige Sigrid, tager til Malta med deres mor Lise, for at fejre hendes 60-års fødselsdag. Lise er lige blevet forladt af sin mand, pigernes far, og de to søstre er ikke helt enige om, hvordan de skal få deres ulykkelige mor op af kulkælderen igen. Som ferien skrider frem, udvikler den sig til et absurd trekantsdrama, hvor søstrene stædigt kæmper om Lises kærlighed og opmærksomhed – i et virvar af charter, jalousi, familiemønstre, løgne, disco og en fingerfærdig bartender, der hedder Antonio. (SF Film)

EN CHANCE TIL (Premiere: tba/2014) Genre: drama. Instruktør: Susanne Bier. Medvirkende: Nikolaj Coster-Waldau, Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas, Maria Bonnevie og Lykke May Andersen. Handling: Hvor langt er anstændige mennesker villige til at gå, når tragedie udvisker grænsen mellem ret og uret? Filmen skildrer, hvor let vi mister grebet om retfærdighed, når vi konfronteres med det utænkelige. (Nordisk Film)

DEN MILDE SMERTE (Premiere: tba/2014) Genre: drama. Instruktør: Carsten Brandt. Medvirkende: Caspar Phillipson, Laure Calamy, Michelle Figlarz, Carsten Brandt. Handling:  En filminstruktør kæmper sig vej gennem en snestorm til et hus, der engang tilhørte den verdensberømte forfatter, Thorkild Hansen (1927-1989). Instruktøren bryder ind i huset og stjæler en masse materiale, som han tager med sig til et skjulested i en lille svensk biograf. Instruktøren bruger måneder i en desperat kamp for at komme til bunds i det store materiale, som han forsøger at gøre til den poetiske, smertefulde film, han har drømt om at lave mange år. Hans energiske kamp bliver dog afbrudt af en svensk kvinde, der også har gemt sig i byen, siden opløsningen af hendes ægteskab. (Posthus Teatret)

I DINE HÆNDER (Premiere: tba/2014) Genre: drama. Instruktør: Samanou Acheche Sahlstrøm. Medvirkende: Lisa Carlehed, Peter Plaugborg, Johanna Wokalek og Kirsten Olesen. Handling: En patient, der vil dø. Danmark. Tyskland. Schweiz. Kærlighed. Død. Sex og liv. Den barske og poetiske historie om Maria og Niels. (SF Film)

SUBURBS (Premiere: tba/2014) Genre: drama. Instruktør: Jeppe Rønde. Medvirkende: Hannah Murrey, Steven Waddington, Josh O’Connor og Adrian Rawlins. Handling:  Teenagepigen, Sara, ankommer med sin far til en lille landsby i det walisiske Bridgend County, der er hjemsøgt af selvmord blandt sine unge indbyggere. Hun bliver faretruende forelsket i en ung mand, mens hendes far som byens nye politibetjent forsøger at løse mysteriet. Filmen er baseret på virkelige hændelser.

2015:

MÆND OG HØNS (Premiere: 15. januar 2015) Genre: sort komedie. Instruktør: Anders Thomas Jensen. Medvirkende: Mads Mikkelsen, David Dencik, Nicolas Bro, Nikolaj Lie Kaas, Ole Thestrup, Søren Malling, Kirsten Lehfeldt og Bodil Jørgensen. Handling: En sort komedie om to brødre, Elias og Gabriel. Da deres far dør, finder brødrene, der ikke er glade for hinanden, via deres fars testamente ud af, at de er adopterede. Elias og Gabriel drager derfor afsted til øen, hvor deres biologiske far bor. Her venter der imidlertid Elias og Gabriel en dramatisk sandhed om dem selv og hele deres slægt. (Walt Disney)

ITSI BITSI (Premiere: 15/1-2015) Genre: drama. Instruktør: Ole Christian Madsen. Medvirkende: Thure Lindhardt, Ola Rapace, Annette Støvelbæk, Marie Tourell Sønderberg og Johannes Nymark. Handling: 1962. En ung generation gør oprør mod det etablerede. Fredsaktivisten Eik Skaløe møder Iben og falder hovedkulds for hende, men Iben nægter at forpligte sig til kun én mand. Desperat forsøger Eik at vinde hendes hjerte ved at fortage et karriererskift fra digter til forfatter, nomade, junkie og til sidst forsanger i det legendariske band Steppeulvene. (SF Film)

NØGLE, HUS, SPEJL (Premiere: 15. januar 2015) Genre: drama. Instruktør: Michael Noer. Medvirkende: Ghita Nørby og Sven Wollter. Handling: 76-årige Lily flytter på plejehjem sammen med sin mand, Max, der har brug for professionel omsorg. På plejehjemmet møder Lily en yngre beboer, som alle kalder Piloten, og de indleder et hemmeligt forhold, der kaster Lily ud i et opgør med sin selvforståelse, hjemmets uskrevne regler og sine egne børn og familie. Langsomt, men sikkert, finder Lily ud af, at hun er ved at blive dement. Hun må derfor ikke forlade plejehjemmet uden opsyn, men Piloten er en forfører, der ikke nødvendigvis er interesseret i at kaste sin egen magelighed og egensindighed overbord for en nyvunden forelskelse. Lily må kæmpe imod tiden, sin familie og plejehjems-systemet for at forsvare sin individuelle frihed – og lyst til endelig at gøre med den tid hun har tilbage, som hun vil… før det er for sent. (Nordisk Film)

COMEBACK (Premiere: 29. januar 2015) Genre: drama/komedie. Instruktør: Natasha Arthy. Medvirkende: Anders W. Berthelsen. Handling: Filmen fokuserer på en stand-up komiker i sit livs krise. (Nordisk Film)

ALBERT (Premiere: 5. februar 2015) Genre: computeranimation. Instr.: Karsten Kiilerich, efter en bog af Ole Lund Kirkegaard. Handling: Kalleby kunne være en hyggelig og fredelig lille landsby, hvis Albert og hans bedste ven Egon havde boet et andet sted. De har travlt fra morgen til aften med at jage skomagerens høns og spise blommer – når de da ikke laver en lydløs kanon eller graver en elefantfælde. De stifter også De hæslige Slynglers klub og prøver at komme til Afrika i en papkasse. Hver gang det går galt, sender Egons mor ham i seng. Der skal han ligge til han er blevet artig. Men Albert hjælper ham altid ud af vinduet, og til sidst sømmer Egons mor det til med brædder. Så sejler Albert ud i den vide verden for at komme i sørøverlære. Han møder Den Store Rapollo, verdens bedste lommetyv, og kommer med ham til marked i Hjallevad – og så bliver der gang i den! (Walt Disney)

MIN SØSTERS BØRN OG GULDGRAVERNE (Premiere: 5. februar 2015) Genre: familiefilm. Instruktør: Niels Nørløv. Medvirkende: tba. Handling: I ‘Min søsters børn og guldgraverne’ opdager børnene ved et tilfælde, at deres tipoldefar udvandrede som guldgraver til Canada og at de stadigvæk har familie derovre. De kommer i kontakt med en grandtante, som inviterer dem til Canada. I Canada venter der dem en sand skattejagt, hvor de bliver overrasket af både Canadas spektakulære vildmark, natur, dyreliv og ikke mindst nogen forbryderiske guldgravere. (SF Film)

MENNESKER BLIVER SPIST (Premiere: 26. februar 2015) Genre: drama. Instruktør: Erik Clausen. Medvirkende: Bodil Jørgensen, Erik Clausen, Lærke Winther, Rasmus Botoft, Leif Sylvester Petersen, Nicolas Bro, Charlotte Fich, Steen Stig Lommer og Helle Ryslinge. Handling: Herluf er en pligtopfyldende mand, far og mekaniker, der i mange år har været ganske lykkeligt gift med Ingelise. Deres ægteskab er blevet lidt for meget rutine, og på det seneste har Ingelise sågar indledt en affære med en kollega. Ingelise er i fuld gang med at arrangere deres datter Gittes tredje bryllup, men det kunne Herluf nu godt undvære, for det er ham og Ingelise, der må punge ud. Og Herluf er begyndt at glemme ting. En dag melder han en bil klar på værkstedet, uden at bremserne virker, og da den kort efter kører galt, sender mester ham hjem på en tænker. Herluf er chokeret, og en dag kommer han ikke hjem, som han plejer. Ingelise og hele familien opdager, hvor meget de savner ham og tager deres liv og relationer op til revision. (Nordisk Film)

IDEALISTEN (Premiere: 12. marts 2015) Genre: spændingsfilm. Instruktør: Christina Rosendahl. Medvirkende: Peter Plaugborg, Søren Malling, Thomas Bo Larsen, Jens Albinus, Nikolaj Cederholm og Helle Hertz. Handling: I 1968 styrter et amerikansk B-52 bombefly lastet med fire højeksplosive brintbomber ned på havisen nær den amerikanske militærbase Thule. Både den danske og amerikanske regering meddeler, at ulykken er under kontrol, og hundredvis af danske Thule-arbejdere bliver indsat i en gigantisk oprydningsaktion. Atten år senere i 1986 bliver den unge radiojournalist Poul Brink opsøgt af den tidligere Thule-arbejder Marius Schmidt, der hævder, at en kollegas mystiske hudlidelser skyldes oprydningsarbejdet. Det viser sig, at Thule-arbejdere over hele landet kæmper med samme lidelser og er ved at dø af kræft. Poul Brink bider sig fast i sagen, og da han og Marius Schmidt konfronterer de statslige instanser med deres mistanke, er tavsheden larmende. De forstår snart, at de sidder med en højeksplosiv sag, der trækker tråde til landets mest magtfulde mænd og helt op til toppen af den amerikanske regering. (SF Film)

LANG HISTORIE KORT (Premiere: 19. marts 2015) Genre: komedie. Instruktør: May El-Toukhy. Medvirkende: Jens Albinus, Trine Dyrholm, Mille Lehfeldt, Peter Gantzler, Janus Nabil Bakrawi og Ola Rapace. Hansling: Vi følger en gruppe venner og deres højdepunkter og nedture i jagten på romantisk forløsning. (Nordisk Film)

SKAMMERENS DATTER (Premiere: 19. marts 2015) Genre: eventyr. Instruktør: Kenneth Kainz, efter en bog af Lene Kaaberbøl. Medvirkende: Peter Plaugborg, Jakob Oftebro, Søren Malling, Stina Ekblad, Maria Bonnevie og Allan Hyde. Handling: Dina, Skammerens Datter, har til sin store fortrydelse arvet sin mors overnaturlige evner. Hun kan se direkte ind i andre menneskers sjæl og få dem til at skamme sig over alle de dårlige ting, de har gjort. Når den retmæssige arving til Fyrstetronen uretmæssigt anklages for en række horrible mord, lokkes Dinas mor til Dunark under falske forudsætninger, for at få ham til at bekende. Men da hun nægter at misbruge sine evner og få en uskyldig dømt, bliver hun taget til fange. Det er nu op til Dina at finde sandheden om mordene og snart hvirvles hun ind i et blodigt magtopgør med livet som indsats. I en semi-realistisk, middelalderlig, fantasy verden, kastes Dina og hendes familie ud i et hæsblæsende eventyr med drager og magi i forsøget på at indsætte den retmæssige arving til fyrstedømmet i Dunark på tronen. (Nordisk Film)

9. APRIL (Premiere: 9. april 2015) Genre: krigsfilm. Instruktør: Roni Ezra. Medvirkende: Pilou Asbæk. Handling: En dansk krigsfilm om den skæbnesvangre dag 9. april 1940, hvor nazisterne invaderede Danmark. Klokken fire om morgenen 9. april indsatte tyskerne 40.000 soldater i Danmark, men det var kun i Sønderjylland, at de danske tropper kæmpede regulært tilbage mod nazisterne. Seksten danske soldater omkom, mens 23 blev meldt hårdt såret, inden regeringen og Kong Christian 10. officielt kapitulerede hen på formiddagen. Det er den formiddag, som ”9. april” skildrer. Det bliver et intenst, karakterdrama med fokus på de unge danske mænd, der var fanget i det storpolitiske spil. (Nordisk Film)

LILLEBROR (Premiere: 7. maj 2015) Genre: drama.  Instruktør: Frederikke Aspöck. Medvirkende: Jens Albinus, Mikkel Boe Følsgaard, Mercedes Cabral og Julie Agnete Vang. Handling: Johannes bor sammen med sin far, den midaldrende enkemand Ulrik, i en lille fiskerby i den nordlige del af Danmark. De lever et stille rutine liv, hvor de hver passer deres job i fiskeindustrien. Ulrik mangler kærlighed og ømhed af en kvinde og arrangerer at den unge, smukke, filippinsk Rosita kan komme til Danmark – lige som så mange andre mænd i byen har gjort før ham. Johannes er modvilligt trukket ind i dette, som Ulriks oversætter. Men i de følgende uger bliver Johannes og Rosita tættere og tættere. Rosita gør alt hvad hun kan at opfylde sin rolle i Ulriks liv og undertrykke den voksende tiltrækning til Johannes. Ikke desto mindre intensiveres spændingerne i familien… (Nordisk Film)

TORDENSKJOLD (Premiere: 27. august 2015) Genre: historisk drama. Instruktør: Henrik Ruben Genz. Medvirkende: tba. Handling: Et psykologisk studie af manden Tordenskjold – en norskfødt købmandssøn med det ydmyge, borgerlige navn Peter Wessel. Handlingen i filmen begynder i 1720, et år efter søheltens sejr over svensken. Nu ved han ikke, hvad han skal give sig til. Så han lader sig overtale til at rejse på friertur gennem Europa, hvor han nedlægger damer på stribe som en anden samtids-rockstjerne. Men den feterede veteran formår ikke at holde sig gode venner med alle undervejs. Og som bekendt endte den historiske Tordenskjolds dage i en duel med en livlandsk oberst. (SF Film)

SOMMEREN ’92 (Premiere: 24. september 2015) Genre: drama. Instruktør: Kasper Barfoed. Medvirkende: Ulrich Thomsen. Handling: Ulrich Thomsen skal spille landstræner Richard Møller Nielsen i filmen om de danske EM helte. (SF Film)

SORGENFRI (Premiere: 8. oktober 2015) Genre: zombiefilm. Instruktør: Bo Mikkelsen. Medvirkende: Mille Dinesen, Troels Lyby, Benjamin Engel og Marie Boda. Handling: Filmen handler om en familie på fire, hvis liv tager en drastisk drejning, da en mystisk virus bryder ud i byen. Fra den ene dag til den anden handler det for familien om rå overlevelse, og spørgsmålet er, om deres sammenhold er stærkt nok til at klare sig igennem krisen. (SF Film)

BALLON (Premiere: tba/2015) Genre: kærlighedsfilm. Instruktør: Lisa Ohlin. Medvirkende: Mikkel Boe Følsgaard, Cecilie Lassen, Morten Holst og Karen -Lise Mynster. Handling: Filmen fortæller den komplekse og fascinerende historie om to mennesker, der tilfældigt mødes – en ung prima ballerina og en elitesoldat. Det bliver et møde som dybt ændrer deres liv. Det er en kærlighedshistorie, hvor to stærke mennesker, som er bundet af deres ambitioner og ulykke, bliver ramt af kærligheden. (SF Film)

EMMA (Premiere: tba/2015) Genre: drama. Instruktør: Mads Matthiesen. Medvirkende: tba. Handling: Filmen handler om en ung dansk model som forsøger at bryde igennem i den parisiske modeverden, men udvikler en dødelig besættelse for en modefotograf. (Nordisk Film)

MEDINA (Premiere: tba/2015) Genre: drama. Instruktør: Omar Shargawi. Medvirkende: Omar Shargawi. Handling: Yusif, der er halvt dansk, halvt arabisk og muslim, rejser til den mellemøstlige byen Medina – sammen med sin gravide danske hustru, Sarah. Yusif har ikke været i Medina, siden han var dreng, og ikke taler arabisk, men han ønsker at starte et nyt liv med sin kone i sin fars hjemby. Han er overbevist om, at dette er, hvor han hører hjemme og lykke ligger forude. Men kort efter deres ankomst, bliver Yusif utilsigtet ansvarlig for en tiggerdrengs død. Folk på gerningsstedet gennembanker Sarah og Yusif: Hun aborterer og han bliver smidt i fængsel, anklaget for mord. Det eneste, der afholder Yusif for at gå helt ned med flaget i det arabiske fængsel, er tanken om at se Sarah igen og hans tro på Gud. Men da han indser, at han kommer til at sidde i fængsel resten af ​​sit liv, mister han både tålmodighed, tro og håb. (Nordisk Film)

UNDER SANDET (Premiere: tba/2015) Genre: drama. Instruktør: Martin Zandvliet. Medvirkende: tba. Handling: Tiden er umiddelbart efter tyskerne kapitulation i 1945 og omhandler et mørkt kapitel i Danmarkshistorien. Filmens titel refererer til den kontroversielle danske minerydning efter krigen. Under besættelsen placerede tyskerne utallige miner langs den jyske vestkyst. Da minerne skulle ryddes efter krigen, tvang de danske myndigheder helt unge, tyske soldater til at gøre det farlige arbejde. (Nordisk Film)