Massiv ros til ny dansk film

Stjernerne drysses ud over den stjernebesatte film “Retfærdighedens Ryttere”, der har premiere i dag 19. november (Photo Credit:ROLF KONOW)

“Jeg tror sgu, at Jensen har lavet sin femte klassiker på stribe. Det er da ret godt gået.”

Ekstra Bladets filmanmelder Henrik Queitsch går som regel direkte til biddet. Dommen serveres uden mellemlæg – og i dag er avisens anmelder meget positivt stemt.

Hans konklusion om filminstruktør Anders Thomas Jensens ny film “Retfærdighedens Ryttere” (gengivet ovenfor) ledsages nemlig af hele 5 stjerner til filmen, der har dansk premiere i dag.

Med Mads Mikkelsen, Nicolai Lie Kaas, Lars Brygmann og en række andre stærke navne på rollelisten har Anders Thomas Jensen begået en film, der modtager masser af roser, stjerner og hjerter af de danske filmanmeldere.

Politikens anmelder, Kim Skotte, deler 5 hjerter ud og konkluderer:

“Det minder om dengang, Tove Ditlevsen blev til Ove Ditlevsen i ’Blinkende lygter’, og der er da heller ingen afvigelser fra den grundskabelon, som Anders Thomas Jensen har gjort til folkehumor. Det er på det dramatiske plan, at der er noget nyt i den genkendelige signatur. Og det er dybt imponerende, hvor sikkert han kommer ud af den øvelse.”

Thomas Sejersen i Soundvenue.com kalder filmen Anders Thomas Jensens bedste siden “Blinkende Lygter” og tildeler også værket 5 stjerner.

Filmen er produceret af Zentropa og distribueres af Nordisk Film. Den kan ses i biografer over hele landet fra i dag.