Michael Valentin er tiltrådt som ny direktør i Danske Biografer

Brancheforeningen for Danmarks 167 biografer har ansat Michael Valentin som ny direktør. Han har tidligere været direktør i Akademikernes A-kasse og forretningsudviklingschef i Lett Advokatfirma, men også tidligere lobbyist og forfatter. Michael Valentin var igennem nogle år bestyrelsesformand for Folkemødet på Bornholm og i dag bestyrelsesmedlem på Johan Borups Højskole.

“Bestyrelsen har valgt Michael Valentin som ny direktør for Danske Biografer fordi han kommer med den helt ideelle baggrund. Han har drevet forretning i en politisk reguleret verden og kender derfor både til bundlinje og politik. Bestyrelsen vurderer, at han med sin erfaring og kulturelle interesse er den rette person til at bidrage med at skabe de bedst mulige rammebetingelser for biograferne i Danmark”, siger bestyrelsesformand Torben Villesen.

“Jeg glæder mig enormt meget til opgaven og samarbejdet med alle i og omkring biografverdenen. Et job hvor jeg kan forene min store passion for kultur og forhåbentlig bidrage til, at biograferne med deres over 13 millioner gæster om året, har den position i dansk kulturliv som de fortjener”, supplerer Michael Valentin.

Michael er allerede tiltrådt da der forestår et vigtigt arbejde på bagkant af det netop indgåede medieforlig med udsigt til forhandlinger om filmforlig senere på året.

Danske biografer er brancheforening for landets 167 biografer opdelt på fem underforening. Fra de helt små foreningsbiografer til de store. Med over 13 millioner gæster om året er biograferne i Danmark en af de absolut største kulturudbydere i landet.