Mille Dinesen i ny dansk baby-komedie

Filmen “Bytte Bytte Baby” får premiere i januar 2023, og det er med Lars Ranthe (tv.), Mille Dinesen, Kasper Dalsgaard og Katinka Lærke Petersen i de bærende roller (Pressefoto: SF Studios/Christian Geisnæs)

En normal graviditet varer 9 måneder, fra undfangelse til fødsel – og om 9 måneder “føder” instruktør Barbara Topsøe-Rothenborg en film om to par, hvis nyfødte babyer er resultaterne af en ombytningsfejl på fertilitetsklinikken.

Så den ene kvinde er gravid med den anden kvindes barn, og vice versa.

Det er udgangspunktet for komedien med titlen “Bytte Bytte Baby” med Lars Ranthe og Mille Dinesen som det ene, lidt kontrollerede forældrepar, og med Katinka Lærke Petersen og Kasper Dalsgaard i rollerne som et lidt mere frigjort par.

“Fertilitetsbehandling er stadig enormt tabubelagt. Hele 20% af danskerne har svært ved at blive gravide, og hvert 9. barn kommer til verden ved fertilitetsbehandling. Med filmen ønsker vi at skabe et rum for dette vigtige emne, så vi kan blive en smule mindre berørings-angste, og det føler jeg, at vi kan gøre bedst gennem komedien. For når det smertefulde er skildret gennem humor, kan vi bedre sænke paraderne og grine,” siger instruktør Barbara Topsøe-Rothenborg i en pressemeddelelse fra SF Studios, der producerer filmen.

Manuskriptet er lavet af den prisvindende forfatter Pia Konstantin Berg:

” Jeg håber, at “Bytte Bytte Baby” kan være med til at få publikum derude til at sænke skuldrene lidt i jagten på det perfekte. Filmen tager naturligvis sit udgangspunkt i en historie om fertilitetsbehandling, men det er i høj grad også en fortælling om graviditet og forældreskab – alle de holdninger og forventninger, der er knyttet til den moderne forældrerolle,” siger Pia Konstantin Berg.

Filmen forventes at få premiere i de danske biografer 23. januar 2023. Altså om 9 måneder.