Milliard dollar-klubben

DB - MILLIARD (720x325)

En lille eksklusiv gruppe af film tilhører milliard dollar-klubben. Det vil sige film, som har haft en global indspilning på over en milliard dollars.

Der er foreløbige 18 film i denne eksklusive klub. Senest ankomne medlem er Disneys ”Frost”, som fornylig rundede en milliard dollars i verdensomspændende indspilning.

De øvrige bidragydere består af 2 James Cameron-film: ”Avatar” og ”Titanic” på hhv. første og anden pladsen, 2 film fra Marvel-universet: ”Avengers” og ”Iron Man 3”, 2 ”Pirates of the Caribbean”-film, 2 ”Batman”-film, 2 filmatiseringer af JRR Tolkien og ellers er det ”James Bond”, ”Transformers”, ”Harry Potter”, ”Star Wars”, ”Jurassic Park”, ”Toy Story 3” og ”Alice i eventyrland” som udfylder resten af pladserne.

Hvis man ser på hvilke studier der dominerer i klubben, kan man konstatere at Disney har hele 7 medlemsskaber, Warner Bros 4, Paramount og Fox hver 2, New Line, Sony og Universal hver 1.

Først ankomne til klubben var ”Jurassic Park” i 1993, hvorefter det var stilhed indtil ”Titanic” kom til i 1997 og ”Star Wars: Episode I – Den usynlige fjende” i 1999. I det nye årtusindende var der ingen tilgang før 2003 med ” The Lord of the Rings: The Return of the King”, hvilket efterlod en ørkenvandring indtil ” Pirates of the Caribbean: Død mands kiste” slog til i 2006 og ”The Dark Knight” i 2008. I 2009 ramte ”Avatar” listen med en styrke, der slog ud på Richter-skalaen og yderligere 2 film kom til i 2010, 3 i 2011, 4 i 2012 og 3 i 2013.

Nedenstående en komplet liste over filmene i milliard dollar-klubben.

Men er der håb om medlemsoptagelse i 2014?

Det ser ret sort ud.

De mest sandsynlige udfordrere er ”Sådan træner du din drage 2”, ”Transformers: Age of Extinction”, ”The Hunger Games: Mockingjay, 1. del” samt “Hobbitten: Ud og hjem igen”.

Men ingen tvivl om det for disse film kommer til at kræve ikke så lidt medvind, at komme op i de lettere luftlag.

Til gengæld ser det ganske anderledes ud i 2015. Her står filmene i kø: “Avengers: Age of Ultron”, “Bond 24”, “Star Wars: Episode VII”, “Fast and Furious 7”, “Minions” og “The Hunger Games: Mockingjay, 2. del”.

DB - SKEMA (720x720)