MoviePass begynder at vise sygdomstegn

DB - ABLACKPASS (720x318)

Den amerikanske abonnementstjeneste, som tilbyder forbrugerne fri adgang til biograferne, for en månedlig betaling på $10,-, begynder at vise sygdomstegn.

Abonnenter på MoviePass kan se en film pr. dag, lige fra en overdådig blockbuster til en uafhængig film som konkurrere om Oscars.

Selvom MoviePass modtages i langt de fleste amerikanske biografer, er der restriktioner. Abonnenterne kan ikke se film i 3D, ligesom kortet ikke giver adgang til IMAX-biografer. Selvom alle i en gruppe har kortet, skal billetter købes individuelt. Abonnenterne klager over at MoviePass slet ikke – eller temmelig langsommeligt – reagerer på klager.

MoviePass risikerer også at skulle æde nogle unødvendige omkostninger, når f.eks. en abonnent køber en billet blot for at få adgang til biografens toilet.

MoviePass betaler biograferne fuld pris for de billetter deres abonnenter indløser. Det kan give en potentiel udgift på $450,-, men kun en indtægt på $10,- pr. abonnement om måneden.

Gang lige det op med MoviePass foreløbig 2 millioner abonnenter. Som man i finanssektoren ville sige: “selskabet bløber rødt”. Succes kan derfor i sidste ende slå MoviePass ihjel.

MoviePass mener de kan få flere til at gå i biografen, men hverken biografkæder eller de store amerikanske studier er så sikre, hvilket gør MoviePass’ forretningsplan mere end usikker.

MoviePass’ moderselskab, Helios og Matheson Analytics, advarer i en finansiel rapport om, at MoviePass’ fremtid er i “yderst tvivlsom”, fordi selskabet “har haft tab siden starten og har et nuværende behov for yderligere finansiering.”

Det tror da pokker.