“Mulan” udskudt igen-igen

“Mulan” er af Disney blevet rykket fra juli til august – dermed er premierelisten i Danmark i juli måned meget tynd at se på (PR-foto, Disney)

Først flyttede distributøren SF Studios “Tenet” fra 30. juli til 12. august – og i weekenden (27/6) fulgte Disney efter og flyttede premieren på “Mulan” fra 25. juli til 21. august.

Det sidste skete i en beslutning på globalt Disney-plan, fremgår det af Deadline.

Dermed er der ikke udsigt til de helt store premierefilm i de danske biografer i juli måned. Det fremgår af premierelisten fra FAFID, der jævnligt opdateres.

Disney traf beslutningen som følge af, at der fortsat er meget store biograf-markeder og -lande, der endnu ikke er åbnet, eller som er genåbnet med meget skrappe restriktioner.

Ifølge oversigten fra de europæiske brancheforeningers fælles organisation UNIC er de fleste europæiske markeder efterhånden genåbnet. Men der er fortsat skrappe begrænsninger for håndtering af situationen.

Samtidig har der i de seneste dage været eksempler på, at for eksempel delstater i Tyskland må gå tilbage til skrappe retningslinjer på grund af nye udbrud af covid_19 – for eksempel Nordrhein-Westphalen har været i denne situation.