NATO: ”Black Panther” er en historisk begivenhed

DB - ABLACKFITHIAN (720x333)

Ingen applaudere højere af “Black Panther” end de amerikanske biografejere.

Marvel Studios-filmen – instrueret af en sort amerikaner, med stort set kun sorte på rollelisten – tiltrækker et bredt spektrum af amerikanske biografgængere.

“Kompliment til Disney”, udtaler John Fithian, leder af National Association of Theatre Owners (NATO). “De investerer $200 mio. i en film med en minoritetsgruppe på rollelisten, som kan appellere til et flertal af amerikanerne.”

“Biograftilbud af stor diversitet appellerer til forskellige målgrupper,” fortæller Fithian til de amerikanske medier. “Vi ser frem til, at film som “Black Panther” ikke er en undtagelse.”

Sidste sommers “Girls Trip” med et budget på $19 mio dollars og en amerikansk indspilning på $115 mio. viste, at sorte skuespillerinder kan vinde biografpublikummets hjerter. Og “Wonder Woman”, der blev instrueret af en kvinde og havde en kvinde i hovedrollen, gjorde det samme for alle kvinder globalt og genererede et globalt billetsalg på $822 mio. på et budget på $149 mio.

Forvent “Black Panther” at blive en endnu større game-changer.

Fandango rapporterede torsdag, at ”Black Panther” havde sikret sig en fjerdeplads over film med størst forsalg og kun slået af film som har ”Star Wars” i titlen.

En kæmpe blockbuster allerede i februar, med udelukkende sorte på rollelisten. Det er amerikansk filmhistorie.