NATO udsender tekniske krav til High Dynamic Range-forevisning

DB - BLACKSUPERDDD (720x327)

“Det er afgørende, at der ikke bliver mange forskellige løsninger til biograferne”.

The National Association of Theatre Owners (NATO) har udsendt tekniske krav til udvikling af High Dynamic Range (HDR) forevisningssystemer til biografer. HDR er en teknologi, der understøtter en større spændvidde mellem de lyseste hvide og det mørkeste sorte – noget, mange filmfotografer og instruktører har vist stor interesse for.

Kravene er udviklet af NATO’s teknologi-udvalg og tekniske konsulent, Jerry Pierce, og dette sæt krav er baseret på åbne standarder, med henblik på at undgå talrige, uforenelige systemer – med andre ord: At undgå en potentiel format-krig.

Mange tror laserprojektorer, som tilbyder en øget lysstyrke sammenlignet med de digitale projektorer der i brug i dag, er vejen frem for HDR. Men i en erklæring udsendt i mandags, understreger NATO, at det ikke er en støtte til HDR eller lasersystemer, men snarere at “vi mener, det er vigtigt for NATO at identificere de nødvendige krav for at kunne bringe disse nye teknologier til vore medlemmers biografer.

“Det er afgørende, at der ikke bliver mange løsninger til biograferne,” udtaler NATO i redegørelsen. “Det er vigtigt, at en biograf, uanset hvilken HDR eller laserprojektor, kan vise alle film der udsendes i disse nye teknologier. Vi anerkender også kompleksiteten i håndteringen af flere systemer og tilføjede kompleksitet i distributionen af flere systemer. Vi mener også, at det er på høje tid til at definere standarder for nye 2D- og 3D-projektorer.”

NATO opfordrer standardiseringsorganer og leverandører af biografteknisk udstyr til at arbejder sammen, så der er ikke bliver mere end fire åbne standarder for HDR: To for 2D, og to for 3D.

Link:

http://www.hollywoodreporter.com/behind-screen/nato-releases-technological-requirements-high-747842