Nordea støtter biografen i Løgstør – får ny digital projektor

Biografen i Løgstør får nu en digital filmfremviser som følge af bevilling fra Nordea-Fonden (Foto: Løgstør BIO)

Løgstør BIOs Venner har fået 511.600 kr. fra Nordea-Fonden til en ny digital projektor, der vil være til stor glæde for biografgængere i Løgstør og omegn.

Med 511.600 kroner i støtte fra Nordea-Fondens “Her bor vi-pulje” kan Løgstør BIOs Venner nu igangsætte installation af ny laser projektor i sal 1 – et projekt der har været på tegnebrættet, siden man flyttede til den nye biograf på Lanternevej i maj 2018.

Formand Mona Jensen glæder sig over donationen:

”Da Løgstør BIO flyttede i den nye biograf på Lanternevej 5, valgte vi at genbruge den 10 år gamle projektor fra den gamle biograf. Det viste sig, at den ikke havde godt af flytningen, og af og til gav den os tekniske problemer og enkelte gange aflysninger. Derfor blev det i foråret besluttet, at vi skulle investere i en ny projektor.

Desværre kom coronavirusen, som medførte en nedlukning i en længere periode, og derefter en genåbning med begrænsninger i både film og siddepladser. Dette satte en stopper for vores planer, da økonomien pludselig var en anden, og vi måtte genoverveje investeringen.

Vi blev opmærksomme på muligheden for at søge Nordea-Fondens “Her bor vi-pulje”, og vi krydsede fingre for at der blev set velvilligt på vores ansøgning. Stor var glæden, da der kom besked fra Nordea-fonden, at det ansøgte beløb til indkøb af projektoren var bevilget”.

Den særlige pulje er et initiativ fra Nordea-Fonden til støtte for mindre bysamfund med et indbyggertal på op til 5.000. Fonden har sat 60 millioner kroner af til dette formål, og der var ansøgningsfrist 1. august.

”Det syder og bobler ude i de små bysamfund, og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle i Løgstør BIO ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-Fonden.