Nordens første IMAX-biograf åbner i CinemaxX, Kbh.

DB - BLACKIMAX (720x342)

Nu kommer IMAX-formatet endelig til Danmark. CinemaxX afslører nemlig, at de har indgået en aftale om at åbne en IMAX-biograf i København. Allerede nu er byggeriet i fuld gang, og den ombyggede biograf vil være færdig til den danske premiere på ”Avengers: Age of Ultron” d. 23. april i år.

Tidligere skulle filmentusiaster rejse uden for Danmarks grænser for at få en filmoplevelse i det helt særlige IMAX-format. Men fra slutningen af april bliver det nu muligt i Danmark. CinemaxX har nemlig, som den første biograf i Norden, lavet en aftale med IMAX om at opføre en særlig IMAX-sal i CinemaxX’s biografkompleks i København.

IMAX leverer en samlet patenteret løsning, der opfylder deres meget høje kvalitetskriterier, gående fra det særligt høje og buede lærred, de særlige IMAX-projektorer og den specialdesignede IMAX-sound. Endvidere skal salen ombygges med nye akustiske overflader, ligesom der installeres store luksusstole på alle pladser.

Ombygningen af den tidligere Sal 1 tager to måneder, og er allerede startet, så den nye IMAX-biograf kan stå klar til premieren på ”Avengers: Age of Ultron” d. 23. april. Af andre titler i 2015 kan bl.a. nævnes “Star Wars: The Force Awakens”, “Jurassic World” og “Mission: Impossible 5” m.fl.*

”Vi ved, at der er mange danske IMAX-fans derude, som længe har ønsket at kunne få den ultimative filmoplevelse, som IMAX er, i Danmark. Så naturligvis er vi også rigtig stolte af, at IMAX har valgt os som dansk samarbejdspartner,” fortæller Kim Brochdorf, administrerende direktør, CinemaxX.

“Det danske biografpublikum er vant til en høj kvalitet i biografoplevelsen, hvorfor det er helt naturligt for os at gå ind på markedet,” tilføjer Andrew Cripps, President, IMAX EMEA. “Og jeg kan ikke tænke på en bedre måde at bringe IMAX til Danmark, end at gøre det i samarbejde med en førsteklasses biografkæde, der samtidig repræsenterer det mest besøgte biografkompleks i landet.”

Når en film bliver præsenteret i IMAX, er der reelt tale om en helt anden film, end den man normalt ser. Dels er filmens billed- og lydside opgraderet gennem en særlig DMR® process (Digital Re-Mastering), dels oplever man filmen i et specialdesignet og særligt tilpasset visningsmiljø. Det er med andre ord ikke kun én ting, der skaber oplevelsen, men en sammensmeltning af alle elementer.

I 2003 blev den første spillefilm, ”Apollo 13”, tilpasset til IMAX-formatet. ”Skyfall” fra 2012 var den første film, hvor hele filmen blev produceret til IMAX, hvilket gav 26 % mere billede. Det betyder, at danske filmfans i realiteten er gået glip af 26 % af den originale film, hvis de har set den i en dansk biograf. Med åbningen af IMAX-salen hos CinemaxX i København, bliver det heldigvis muligt at få den helt store filmoplevelse inden for landets grænser.

 

FAKTA OM IMAX:

IMAX er den førende leverandør af filmoplevelser på verdensplan og er en virksomhed i rivende udvikling.

IMAX oplever i stigende grad, at førende instruktører såsom J.J. Abrams anvender de førende IMAX-kameraer til at optage dele af deres film med – senest i ”Star Wars: The Force Awakens”.

I slutningen af 2014 fandtes der 934 IMAX-biografer fordelt på 62 lande.

Salen bliver den første IMAX-biograf i Norden med Nordens største lærred.

Hvis man vil besøge en IMAX-biograf uden for Danmark, er den nærmeste placeret i Berlin.

Læse mere her: https://www.imax.com/about/

 

Kommende film i IMAX-formatet:

Avengers: Age of Ultron, premiere 23. april i IMAX 3D

Tomorrowland A World Beyond, premiere 21. maj i IMAX

Jurassic World, premiere 11. juni i IMAX 3D

Mission: Impossible 5, premiere 30. juli i IMAX

Star Wars: The Force Awakens, premiere 18. december i IMAX 3D