Norske biografer tester selvbetjeningskasser i slikkiosken

I Norge testes for tiden selvbetjeningskasser i slikkiosken. Kunderne i Bryne og Lyngdal-biograferne er forsøgskaniner.

”Folk bliver mere og mere vant til at scanne deres varer selv, men mange kvier sig mod det. Men når først man har prøvet det, er tærsklen lavere”, udtaler Martin Berg, daglig leder for billetleverandøren DX, til det det norske Filmmagasinet.

DX-chefen fortæller, at billetleverandøren forsøger at se på brugeroplevelsen i sit hele. ”Vi gør hvad vi kan for at bidrage til publikumsoplevelsen og hjælper biografer og kulturcentre med at optimere og forbedre “kunderejse”.

Erlend Serigstad, leder af Bryne-biograf, har to kasser til selvbetjening. ”Det er jo blevet ret almindeligt i kiosker og dagligvarebutikker. Der findes i Spar-butikken, hvor jeg handler og det nye Biltema her i Bryne, forklarer Serigstad, der åbnede det nye biografcenter 4. oktober i år.

”Jeg synes det er meget bekvemt, når jeg er i butikken. Det føles som om det går hurtigere.

”Vi forsøger at gøre det mere behageligt for kunderne og få køen afviklet mere effektivt og betjene kunderne hurtigere. Jeg tror det er en meget enkel teknologi at bruge – specielt nu hvor det bliver mere og mere almindeligt.”

En anden ting, som biografen i Bryne nu tester, er at sælger vare under bookingprocessen på internettet.

”Vi har forudgående salg fra baren til forestillinger i vores luksussal. Det har fungeret godt, og det bliver brugt. Vi overvejer også inkludere salg fra kiosken i dette produkt, men skal finde ud af, hvordan vi løser det praktiske med leveringen af ​​varerne, inden vi introducerer et sådant produkt.”