Ny biograf på vej i Løgstør

DB - ABLACKLØGSTØR (720x324)

Det er nu lykkedes at få alle enderne til at nå sammen, så spaden kan sættes i jorden til den nye biograf i Løgstør. Det skyldes ikke mindst en stor donation fra ”A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål” på 2,9 millioner kroner.

Det store beløb er hovedsagelig bevilget til det film- og medieværksted, der er planlagt i den nye biograf, hvor især skoler, men også foreninger og private, kan prøve kræfter med selv at producere film.

Projektet er desuden støttet af Det Danske Filminstitut, og der har været god opbakning og økonomisk støtte fra mange lokale fonde og institutioner.

Ud over al den hjælp Løgstør-biografen har fået udefra, så er biografens bestyrelse glade og stolte over, at biografen selv kan bidrage med 1,9 millioner kroner. til byggeriet. Det er opsparing fra den daglige drift igennem mange år, og her er det i høj grad alle de frivillige medarbejdere, der kan takkes for at have medvirket til det.

Den nye biograf
Nu glæder folkene i Løgstør BIO sig til at komme i gang med byggeriet. Og publikum kan også roligt begynde at glæde sig til en hel fantastisk biograf med to sale. Den store sal vil blive monteret med recliner stole, som er det sidste nye indenfor biografstole. Stolene har en fantastisk siddekomfort med mulighed for at regulere ryglæn og benstøtte. I den store sal bliver der også installeret Dolby Atmos lyd og lærredet er på 50 m2. Lærredet i den lille sal er på 34 m2. I den lille sal genbruges stolene fra den gamle biograf.

Ud over almindelig biografdrift skal den nye biograf som nævnt også kunne fungere som film- og medieværksted, der kan bruges til undervisning, men som også vil kunne benyttes af andre filmentusiaster i Løgstør og omegn.

Den nye biograf forventes at stå færdig til foråret.